De ce exista politisti si agenti de paza la statiile de metrou Victoriei si Unirii - explicatia Metrorex

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Transportul in comun din Bucuresti este departe de a fi perfect, insa iata ca exista cat de cat niste solutii, cel putin la nivel de metrou. Existenta acestora a fost absolut necesara mai ales ca la orele de varf, dimineata si seara, s-au inregistrat aglomeratii si intarzieri. Astfel, Metrorex a suplimentat numarul de trenuri la orele de varf.

3.jpg

In afara de asta, institutia a declarat ca, incepand cu 31 octombrie 2016, vor exista echipe mixte compuse din angajati ai Metrorex si ai Politiei Metrou, in vederea dirijarii/ dispersarii fluxului de calatori in statiile Piata Victoriei 1 si 2 si Piata Unirii 1 si 2, in zile lucratoare, in intervalul orar 07:00÷09:00 si 17:00÷19:00.

Activitatile desfasurate de echipele de supraveghere si indrumare a calatorilor sunt:

  • informarea calatorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces si transport;
  • indrumarea calatorilor catre accesurile si zonele de peron cu incarcare redusa;
  • indrumarea calatorilor cu privire la utilizarea tuturor usilor de acces ale trenurilor;
  • limitarea accesului in statii in situatii de supraaglomerare sau de urgenta;
  • avizarea imediata a structurilor de coordonare asupra oricarei situatii de urgenta constatata, cu indicarea detaliilor necesare primei interventii;
  • actualizarea reglementarilor in vigoare privind masurile care se iau in cazul afectarii majore a circulatiei trenurilor de metrou pentru urmatoarele cazuri: colet abandonat, alarma privind atac terorist (bomba), cazuri de suicid/tentativa de suicid, necesitate interventie prim-ajutor pentru publicul calator.

2__Medium_.jpg

De asemenea, au avut loc discutii cu conducerea RATB pentru gasirea unor solutii de suplimentare a transportului public de suprafata pentru preluarea fluxului mare de calatori de pe tronsonul Berceni - Pipera.

In cursul acestei saptamani, Metrorex va participa la intalniri cu reprezentantii ISU si cu personalul specializat pentru situatii de urgenta din cadrul Ministerului Transporturilor pentru a identifica si alte masuri in vederea cresterii sigurantei transportului subteran.

Aceste masuri au fost adoptate de conducerea Metrorex ca urmare a aglomeratiei repetate si a evenimentelor petrecute in ultima perioada, in special pe magistrala 2 de metrou. Am considerat ca in aceasta situatie interventia este necesara in cel mai scurt timp cu putinta, pentru ca ne dorim sa ne bucuram in continuare de increderea calatorilor si sa le oferim cele mai bune conditii de transport, spun cei de la Metrorex.

1.jpg

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera