Dambovita intre Opera si Eroilor - cum ar putea fi modernizata si reamenajata aceasta portiune din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cei de la ideiurbane.ro au creat un sondaj prin care si-au rugat utilizatorii sa aleaga una dintre zonele din Bucuresti pe care si le-ar dori reamenajate - castigatoare a iesit Dambovita intre Opera si Eroilor.

Zona nu a suferit transformari majore de-a lungul timpului, unele dintre cele mai importante fiind sistematizarea raului, in diferite perioade, si aparitia unor cladiri de importanta majora in cadrul orasului.

Urbanistul Andrei Popescu este cel care a realizat o propunere de proiect in aceasta directie.

1.jpg

2.jpg

"Propunerea mea are ca element principal o pasarela peste Dambovita care sa fie o continuare a celor doua parcuri. Sub aceasta pasarela va fi o zona de cafenele legata de Parcul Eroilor.

In partea de est am amplasat un amfiteatru in aer liber care sa fei un punct de atractie cu eventuale spectacole de opera in aer liber. Inaltimea acestuia nu depaseste inaltimea vegetatiei existente astfel incat sa se integreze in Parcul Operei.

3.jpg

Sub aceasta constructie am prevazut un spatiu de parcare subteran, ce ar trebui sa deserveasca intreaga zona. Circulatia de pe malul drept se va trece in subteran existand un pasaj cu mai multe intrari (din Kogalniceanu, din cheiul Dambovitei si din piata) si cu o iesire catre Stirbei Voda, pentru cei ce fac stanga si o alta iesire dupa Podul Eroilor in continuarea cheiului.

4.jpg

Podul de la Eroilor va fi practic dublat, cei care circula de pe Stirbei Voda trec pe pasjul suspendat, iar cei care vin pe chei dinspre Grozavesti trec pe sub pasaj si in continuare pe sub “pasarela verde”", a precizat Andrei.

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg
Sursa foto

Ce frumos ar arata Bucurestiul asa. Cum vi se pare?
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera