Cum vor fi ridicate masinile parcate neregulamentar - cum poate fi "salvator" un caine aflat pe bancheta din spate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Masinile parcate neregulamentar pe carosabil vor fi ridicate de catre un serviciu public al Primariei, la solicitatea Politiei Rutiere, dupa ce aceasta l-a sanctionat pe soferul care a parcat neregulamentar, a declarat, marti, directorul Directiei Rutiere din Politia Romana, comisarul sef Florentin Bracea.

Masinile vor fi ridicate de pe partea carosabila. Se vor ridica masinile cand fiecare autoritate locala va avea un serviciu de ridicari, a subliniat Bracea, informeaza capital.ro.

Masura ridicarii masinilor ar trebui sa fie una suplimentara, a precizat seful Directiei Rutiere.

1.jpg

In primul rand, avem oprire si stationare neregulamentara. Nu trebuie sa aplicam direct masura ridicarii. Aplicarea legii se va face gradual. Intai se aplica sanctiuni in zona respectiva. Daca exista o problema care nu se poate rezolva, atunci se ridica masina, a mai spus Florentin Bracea.

Daca in masina este un caine, probabil nu o ridicam. O sa cautam proprietarul, avem metode politienesti prin care sa-l identificam, a explicat el.

Directorul din IGPR a exemplificat cateva reglementari aduse Hotararii de Guvern:

Se considera stationare pe partea carosabila situatia in care oricare dintre rotile vehiculului sau remorcii se regaseste pe partea carosabila, astfel extinzandu-se sfera de aplicare a masurii de ridicare a vehiculelor avand in vedere ca stationarea se produce si in alte locuri decat pe carosabil.

3.jpg

Totodata, potrivit noilor reglementari, se interzice oprirea voluntara a vehiculelor pe pistele pentru biciclete si pietoni, precum si pe trotuar, cu exceptia spatiului pe care administratorul public a executat amenajari marcate si semnalizate corespunzator.

Ridicarea vehiculului nu se dispune, sau daca a fost dispusa, nu se pune in executare sau inceteaza in cazul in care in vehicul este vizibila prezenta unei persoane. In aceasta situatie, conducatorul vehiculului este direct raspunzator de situatia in care prezenta persoanei/lor este vizibila cu ocazia dispunerii unei astfel de masuri, a mai explicat comisarul sef.

Reglementarea stabileste clar faptul ca ridicarea vehiculului reprezinta masura tehnico-administrativa pe care politistul rutier o poate dispune in una din situatiile prevazute de articolul 143 din Regulament, cand vehiculul stationeaza neregulamentar pe partea carosabila, respectiv: in toate cazurile in care e interzisa oprirea voluntara, in zona de actiune a indicatorului cu semnificatia "Stationarea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii, pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 metri, in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice, in pante si in rampe, in locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia "Stationare alternanta".

Masura nu va fi dispusa sau, daca a fost dispusa, executarea ei va inceta daca in vehicul e vizibila prezenta unor persoane. Aplicarea masurii nu se justifica in situatia unui vehicul care realizeaza actiuni de interventie sau misiuni care au caracter de urgenta.

2.jpg

Programul de restituire a vehiculelor depozitate in spatiile special amenajate se asigura prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

Actul normativ aduce si o serie de imbunatatiri ale Regulamentului in privinta parcarii pe trotuar, astfel ca stationarea vehiculului este posibila numai daca acel trotuar este amenajat in acest scop, prin marcaje si semnalizare corespunzatoare.

Amenajarea parcarii pe trotuar va fi posibila numai daca: se respecta culoarul destinat circulatiei pietonilor, stabilit potrivit normativelor in vigoare, care nu poate fi mai mic de 1 metri latime; accesul vehiculelor in parcare se realizeaza din partea carosabila; pozitionarea vehiculelor in parcare nu stanjeneste circulatia pe prima banda sau pe pistele amenajate.

Totodata, nu se pot amenaja parcari pentru autovehicule, pe trotuar, la mai putin de 10 metri de intersectii, statii ale mijloacelor de transport in comun sau treceri pentru pietoni.

4.jpg

Actul normativ aduce si obligatii stabilite de Regulament pentru conducatorii de biciclete. Astfel, bicicleta trebuie sa fie echipata cu elemente sau dispozitive care sa asigure vizibilitatea acesteia in trafic, in special pe timp de noapte, si sa nu se limiteze doar la cele de culoare portocalie fixate pe spitele rotilor.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera