Cum să vă aranjați biblioteca sau rafturile de cărți în 8 pași

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Rafturile de cărți pot ocupa o bună parte din casa din casa dvs. și, atunci când o fac, ele devin un punct de atracție. Ele cer atenție. Poate de aceea par atât de greu de aranjat "cum trebuie". Stilizarea rafturilor poate fi dificilă, dar o mare parte din problemă este că o complicăm prea mult, pur și simplu pentru că este un punct focal într-o cameră. O bibliotecă poate fi cu siguranță intimidantă!

Așa că haideți să o simplificăm. Tot ce trebuie să faceți este să adunați câteva lucruri:
● cărți (câteva sau puține, după cum doriți)
● câteva fotografii înrămate sau lucrări de artă
● câteva amintiri, colecții sau obiecte semnificative/frumoase
● o plantă sau ceva natural

Apoi, folosiți aceste sfaturi pentru a vă ajuta să vă dați seama unde să le puneți pe rafturi.

1. Gândiți-vă la poziționare.

Înainte de a vă apuca de treabă cu privire la modul în care să vă aranjați biblioteca, luați în considerare amplasarea rafturilor în sine - și scara acestora pentru cameră. Veți dori ca aceasta să fie un element principal de mobilă de living și să aibă suficientă greutate pentru a fi importantă. Iată o idee: așezarea a două rafturi identice unul lângă celălalt. Sau construirea lor de o parte și de alta a unui televizor sau a unui șemineu, lucru care adaugă un punct focal principal.

2. Nu o umpleți până la refuz.

Chiar dacă aveți o mulțime de cărți și/sau bibelouri speciale de expus în bibliotecă, încercați să le includeți doar pe cele pe care le iubiți cu adevărat sau găsiți un alt loc pentru câteva dintre ele. Veți dori să amestecați cărțile cu alte obiecte decorative și, de asemenea, să lăsați ceva spațiu gol. Atunci când vă umpleți rafturile cu o mulțime de lucruri mici, este prea mult pentru ochii și creierul dvs., așa că acesta le „citește” ca fiind dezordine. Vreți ca lucrurile de pe rafturile din bibliotecă să fie văzute și apreciate (de dvs. și de alții), nu ignorate.

3. Încercați să găsești o schemă de culori coerentă.

Nu spunem că trebuie să vă coordonați cărțile, dar încercați să găsiți una sau două culori dominante care să se repete mereu în bibliotecă. Acest lucru va fi mai benefic pentru ochi decât tone de culori la întâmplare. Ați putea chiar să încercați să grupați cărțile în funcție de culoare pe raft, dacă vi se pare că arată bine. Sau ați putea opta pentru o schemă foarte neutră, fără culori.

4. Împământați-vă biblioteca.

Puneți în partea de jos obiecte mai mari, cum ar fi cutii sau coșuri sau un teanc de cărți mari. Cele mai grele lucruri (atât fizic, cât și vizual) ar trebui să meargă pe rafturile de jos.

5. Variați înălțimile și adâncimile.

Așezați cărțile atât pe verticală, cât și pe orizontală. Puneți unele piese decorative mai aproape de spate și altele în față. De exemplu, puteți să sprijiniți o fotografie aproape de spate și să puneți un obiect mic în fața ei. Sau înclinați o fotografie mai mare și una mai mică una peste alta. Adăugați un bol mare sau o vază, pentru a adăuga înălțime. Sau stivuiți câteva cărți și apoi adăugați un obiect deasupra. Varierea înălțimilor și a adâncimilor creează interes și atrage privirea.

6. Folosiți obiecte semnificative.

Includeți cel puțin unul sau două obiecte care sunt semnificative pentru dvs. Poate că este vorba de o mică piesă de artă sau câteva fotografii cu membrii familiei sau prieteni. Sau poate că este o amintire specială dintr-o călătorie sau o perioadă importantă din viața dvs. Acestea sunt obiectele spre care va fi atras ochiul - așa că vreți ca ele să vă facă să zâmbiți!

7. Nu uitați să folosiți cărți!

Nu trebuie să faceți acest lucru, dar dacă sunteți interesat să folosiți biblioteca pentru a depozita efectiv cărțile într-un singur loc, folosiți-o pentru asta! Spargeți vizual spațiul, stivuind câteva cărți, apoi așezându-le pe unele la orizontală și sprijinindu-le pe altele.

8. Editați. Editaț. Editați.

Acum opriți-vă și stați deoparte cu un ochi critic. Scoateți telefonul, faceți o fotografie și priviți-o prin obiectivul respectiv. Veți vedea, fără îndoială, că trebuie să editați lucrurile o dată sau chiar de trei sau patru ori! Nu umpleți biblioteca prea mult. Dar, de asemenea, asigurați-vă că este echilibrată. Vi se pare că o parte este mai "grea" pentru ochi decât cealaltă? Mutați câteva lucruri în jur, astfel încât să se echilibreze pe ambele părți.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera