Cum să aveți grijă de adidașii dvs. de alergare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Adidașii de alergare sunt cel mai important echipament de care aveți nevoie pentru antrenament, așa că este logic să aveți grijă de ei. Astfel, le puteți prelungi durata de viață și puteți obține mai multe luni și mai mulți kilometri de la acea pereche de adidași Nike.

 

Luați-vă adidașii potriviți pentru condițiile de alergare

Nu vă așteptați ca o pereche de adidași Nike să facă mai mult decât sunt meniți. Dacă alergați mult în afara drumului, pe teren accidentat, gândiți-vă să vă luați niște adidași de drumeție, mai degrabă decât să încercați să rezistați cu adidași Nike obișnuiți. Majoritatea adidașilor buni pentru alergare sunt, în mare parte, meniți pentru utilizarea pe asfalt sau pe trotuar și doar pentru trasee off-road relativ plane.

 

Curățarea adidașilor de alergare

Dacă vă lăsați adidașii plini de noroi și umeziți, cauciucul se deteriorează și cusăturile se degradează până la punctul în care se rup mai ușor. Doar un minut de periere ușoară sub un robinet călduț va îndepărta 99% din noroi și murdărie, permițând materialelor să respire și să se usuce în mod natural. Periați cea mai mare parte a noroiului și de pe talpă și astfel se vor usca mai repede și nu vor mai fi grei data viitoare când veți ieși cu ei.

Nu vă puneți niciodată acea pereche de adidași Nike în mașina de spălat; s-ar putea să scăpați de câteva ori, dar materialele se vor strica și veți cumpăra adidași Nike noi mult mai repede decât este necesar.

 

Uscarea adidașilor de alergare

Dacă adidașii s-au udat de tot, scoateți tălpile interioare și uscați-le separat. Dacă adidașii sunt foarte saturați, este o idee bună să îi atârnați sau să îi poziționați astfel încât cea mai mare parte a apei să se scurgă ușor. Umpleți-i apoi cu ziar pentru a absorbi cea mai mare parte a apei rămase; dar nu uitați să scoateți hârtia după două sau trei ore, pentru ca adidașii să se usuce în mod natural.

Pentru a scoate cea mai mare parte a apei din șireturi, luați pur și simplu un șervețel de hârtie și treceți-l de la ochiuri până la vârful șiretului în timp ce strângeți puternic; acest lucru va usca șiretul și vă va asigura că nu lăsați urme pe toată podeaua.

Nu puneți niciodată adidașii în uscătorul de rufe și nu încercați să accelerați procesul de uscare punându-i în lumina directă a soarelui sau pe un calorifer, deoarece acest lucru va afecta cleiul care este folosit pentru a lega toți adidașii de sport. Adidașii se pot literalmente dezmembra, dacă sunt tratați incorect.

 

Depozitarea adidașilor de alergare

Depozitați-vă adidașii de alergare într-un mediu uscat, unde nu vor fi zdrobiți sau deteriorați în alt mod. La temperatura camerei este cea mai bună metodă, deoarece astfel se va asigura că sunt încălziți atunci când îi veți încălța din nou, iar materialele din talpa intermediară vor rămâne flexibile în mod optim.

Nu-i puneți într-o pungă de plastic sau într-o cutie, deoarece acest lucru îi va împiedica să circule aerul, va încetini orice uscare reziduală și îi va face să devină mai mirositori. Sunt șanse ca, chiar și atunci când ați alergat pe vreme uscată, adidașii să fie umezi după o alergare din cauza propriei transpirații și este mai bine ca ei să se usuce cât mai repede posibil.

Ascunderea adidașilor de alergare undeva la înălțime este adesea o idee bună. În acest fel, ei pot rămâne în zona de locuit a casei (vestibul, debara, dormitor etc.), dar nu pot fi încurcați sau mestecați de animalele de companie!

Intrarea în rutina de a vă îngriji adidașii de antrenament imediat după o alergare vă va asigura că nu va fi nevoie să îi înlocuiți atât de repede și veți valorifica pe deplin ceea ce este adesea o cheltuială considerabilă pentru adidașii dumneavoastră. Totuși, adidașii de alergare pot fi scumpi și, în mod inevitabil, veți dori să îi folosiți la maximum, dar rețineți că există riscuri odată ce aceștia sunt excesiv de uzați.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera