Cum explica RATB si Metrorex faptul ca nu au scazut pretul biletelor odata cu reducerea TVA-ului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepand cu 1 ianuarie 2016, TVA-ul a scazut de la 24% la 20%, insa preturile biletelor si abonamentelor RATB si Metrorex nu s-au modificat in niciun fel.

Explicatia lor? Aparent regiile sustin ca mentin preturile pe perioade mai lungi.

2.jpg

Metrorex

Metrorex pastreaza preturile de anul trecut, RATB nu şi-a mai modificat tarifele din 2008, iar la CFR pretul biletelor a scazut cu 4% in urma scaderii TVA, informeaza zf.ro.

"Politica tarifara a societatii are in vedere mentinerea unor tarife accesibile, care sa fie aplicabile, fara ajustari, o perioada cat mai lunga in timp.(...) s-a avut in vedere ca tarifele actuale practicate sa nu fie modificate pe parcursul acestui an", a declarat pentru ZF, Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

In prezent, o cartele Metrorex cu doua calatorii costa 5 lei, iar un abonament lunar nelimitat costa 70 de lei.

Ultima majorare tarifara a Metrorex a avut loc in 28 martie 2015, cand preturile au crescut cu 16% pana la 33%.

1.jpg

RATB

Reprezentantii RATB spun ca biletele sunt mai ieftine decat cele practicate in alte orase din tara, care detin o retea mai mica de transport.

Spre exemplu, in Bucuresti o calatorie cu autobuzul costa 1,3 lei, in Timisoara si in Cluj este 2 lei calatoria, iar in Constanta 1,5 lei.

„"Tarifele RATB au ramas nemodificate si in momentul in care, in anul 2010, TVA a devenit 24%, populatia nefiind obligata la suportarea acestei cresteri de taxa.

In consecinta, la aceasta data, tarifele practicate de RATB la vanzarea titlurilor de calatorie sunt practic cele aprobate in anul 2008, moment la care se practica TVA in valoare de 19%.”, a explicat Constantin Tobescu, seful biroului de relatii publice al RATB.

Ultima scumpire a RATB a avut loc pe 1 februarie 2008 cand  pretul unui bilet cu o calatorie a crescut de la 1,1 lei la 1,3 lei, iar pretul unui  abonament general integral urban a crescut de la 40 de lei la 50 de lei, cat costa si acum.

3.jpg

CFR

CFR sunt singurii care au scazut preturile cu 4%, in urma micsorarii TVA-ului.
1 comentariu

Cum explica RATB si Metrorex faptul ca nu au scazut pretul biletelor odata cu reducerea TVA-ului
alex
#1 -

de tot rasul

Doamne astia se aud cand dau astfel de raspunsuri?!
Si cea mai amarata regie a ieftinit tariful, bravo CFR!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera