Cum arata Hanul Gabroveni si cand vor fi finalizate lucrarile

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Lucrarile de restaurare si modernizare a proiectului Hanul Gabroveni, care va transformat intr-un centru cultural, sunt aproape de finalizare si urmeaza sa fie dat in folosinta in urmatoarele luni.

Hanul Gabroveni arata exact asa cum ne-am dorit intotdeauna sa arate, adica sa fie reconstruit cat mai aproape de original. Va fi un adevarat Institut Cultural Municipal si, in acelasi timp,  va deveni un pilon de dezvoltare in ceea ce inseamna proiectele de cultura la nivelul Municipiului Bucuresti si la nivel national. Sunt mandru ca le putem pune la dispozitie bucurestenilor, dar si celor care viziteaza orasul nostru, un spatiu primitor de cultura chiar in Centrul vechi al Bucurestiului. Imi doresc sa-l putem deschide cat mai curand astfel incat bucurestenii sa poata beneficia de tot ceea ce acest spatiu poate oferi din punct de vedere cultural: sali de spectacole, sali de expozitie, brasserie, cafenea, punct de informare turistica, a declarat primarul Capitalei Sorin Oprescu care a inspectat, joi 13 martie, lucrarile de la Hanul Gabroveni.

In acest moment Hanul Gabroveni arata dupa cum puteti vedea in fotografiile de mai jos:

Hanul Gabroveni exterior                                                                                Interior Hanul Gabroveni

Gangul de la intrare in Hanul Gabroveni

Mihaela Paun, director in cadrul Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti a explicat ca viitorul Centrul Cultural va cuprinde “o sala mare de spactacole cu 200 de locuri, o sala mai mica de 70 de locuri, o sala care ar putea avea destinatia de studio, sau, uneori, de repetitie, 4 sali de expozitie, birouri, cafenea si punct de informare turistica.

Vor mai fi sali multifunctionale care vor putea fi folosite pentru tot felul de activitati numai in zona artistica: cursuri pentru ceea ce inseamna tehnica de scena, sunet, lumini.

Va fi un spatiu extrem de viu care isi va deschide portile undeva in jurul orei 10.00 dimineata si se va inchide dupa ora 00.00. Amenajarea si dotarea salii de spectacole se va face prin accesare de fonduri din Mecanismul Financiar-Spatiul Economic European.

Pentru acest proiect s-a investit suma totala de 37.362.216 lei (TVA inclus).

Hanul Gabroveni este un monument de arhitectura, construit intre anii 1804 si 1818. Este o cladire situata in Centrul Istoric al Capitalei, intre strada Lipscani si strada Gabroveni.

Pe aceeasi tema:
1 comentariu

Cum arata Hanul Gabroveni si cand vor fi finalizate lucrarile
george
#1 -

Comentariu nou

"Hanul Gabroveni arata exact asa cum ne-am dorit intotdeauna sa arate, adica sa fie reconstruit cat mai aproape de original", singura diferenta e ca aici a fost hanul Hagi Tudorache .. ca la radio Erevan.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera