Cum alegi, fără mari bătăi de cap, o masă de cafea pentru sufrageria ta
Obișnuiești să-ți bei cafeaua în sufragerie, singur(ă) sau atunci când ai musafiri, dar până acum n-ai investit într-o masă de cafea? Acest articol e mai ales pentru tine. Ți-am pregătit câteva recomandări esențiale după care să te ghidezi când pornești în căutarea unei măsuțe de cafea pe de-o parte practice, iar pe de altă parte - care să echilibreze designul din restul sufrageriei. Să începem:
Alege dimensiunile potrivite
În caz contrar, riști să transformi savurarea cafelei într-un ritual aflat la polul opus confortului. Ce înseamnă, mai exact, dimensiunile potrivite pentru masa de cafea? Care sunt punctele de reper? În primul rând, e bine să știi că dimensiunile viitoarei tale măsuțe de cafea depind de doi factori: dimensiunile totale ale livingului și canapeaua sau colțarul. Astfel, e important s-o poziționezi la o distanță de aproximativ 35-45 de centimetri de canapea, colțar sau, după caz, fotoliu. Dacă o așezi la o distanță semnificativ mai mare decât atât, va trebui să te apleci sau ridici de fiecare dată după cana de cafea macinata - și sigur fix asta nu vrei să faci când ți-e lumea mai dragă și cafeaua mai savuroasă.
De asemenea, asigură-te că masa de cafea aleasă are o înălțime asemănătoare cu a șezutului canapelei sau colțarului. Lungimea măsuței e, la rândul ei, un criteriu esențial. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru o masă de cafea cu o lungime care nu depășește două treimi din cea a canapelei. Te poți orienta către o masă mai scurtă, dacă doar tu o vei folosi și ai nevoie să lași cât mai mult spațiu liber în restul livingului.
Ține cont de stilul tău de viață
Când zici „masă de cafea”, primul lucru care îți vine în minte e, probabil, ritualul de savurare a cafelei. Și totuși, dacă stai bine să te gândești, îți dai seama că această piesă îndeplinește mult mai multe roluri în viața ta și/sau a familiei tale. Dacă obișnuiești să te uiți la filme în sufragerie, cel mai probabil vei fi tentat(ă) să-ți urci picioarele pe masă, pentru că e mult mai confortabil să stai așa (cel puțin când e canapeaua strânsă). Obiceiurile tale din living influențează, inevitabil, felul în care vei folosi și te vei raporta la masa de cafea. Tocmai de aceea e bine să te orientezi către un model cât mai rezistent și stabil, care să fie greu de răsturnat (inclusiv de copiii jucăuși și dinamici sau de animăluțele de companie, dornice să exploreze spațiul înconjurător). Stabilitatea e un criteriu important și dacă ai în plan să lucrezi din sufragerie în unele zile și, astfel, să-ți amplasezi pe masă și suportul pentru laptop.
Stabilește-ți un buget realist, raportat la nevoile și dorințele tale
Găsești măsuțe de cafea cu doar 200 de lei, așa cum găsești și la 1000-2000 de lei… și mai mult. Prețul diferă în funcție de brand, materiale folosite, stabilitate, dimensiuni și așa mai departe. Chiar dacă nu ai așteptări prea mari de la o măsuță de cafea, recomandarea noastră e să nu te oprești chiar la cel mai ieftin model găsit, mai ales dacă ai investit ceva bani în restul pieselor din încăpere. Contrastul creat va fi evident, și nu neapărat într-un sens bun. În plus, când alegi cel mai ieftin model, există riscul să se strice mai repede - din cauza materialelor de calitate îndoielnică, a finisajelor imperfecte și așa mai departe.
Bonus: 2 criterii de care să ții cont când alegi masa de cafea
- Materialul - mesele din lemn masiv și cele din sticlă se numără printre cele mai populare alegeri, deoarece au o bună rezistență în timp.
- Echilibrul dintre funcționalitate și design - nu e suficient ca măsuța aleasă să aibă un design fancy, pentru că ea e în primul rând un obiect de mobilier, și nu unul decorativ. E o piesă pe care o vei folosi, poate chiar zilnic, așadar e important să fie practică.
Acum că știi care sunt cele mai importante lucruri legate de alegerea măsuței de cafea, tot ce-ți mai rămâne de făcut e să cercetezi ofertele de pe piață, să-ți stabilești un buget și s-o alegi pe cea potrivită pentru tine și nevoile tale.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.