Copii romani asambleaza 1000 de oua kinder pentru 20 de lei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cam asa sta treaba. Munca la 1000 de oua Kinder se plateste cu 20 de lei.

Ce e cel mai trist e ca tot procesul e facut de familii sarace, iar la asamblat lucreaza si copii, cei care intr-un univers ideal ar trebui sa se bucure de surprizele oului de ciocolata, nicidecum sa munceasca.

Asadar, pentru fiecare 1.000 de oua asamblate, o familie primeste in jur de 20 de lei romanesti, echivalentul a doar 3.77 de lire sterline.

Intermediarii vand ouale asamblate in schimbul a 80 de penny pe bucata.

Familia Jurj este implicata in proces. La asamblarea oualor Kinder participa Timea (30 de ani) alaturi de sotul ei Christian (41 de ani), precum si de copiii Patrick (11 ani) si Hannah (6 ani).

Copiii, care au varste de minim sase ani, sunt platiti cu aproximativ un leu pe ora pentru a construi jucariile-surpriza care se gasesc in interiorul oualor Kinder.

Familii sarace din Romania muncesc chiar si 13 ore pe zi la domiciliu pentru a asambla cu atentie jucariile din plastic.

Produsele sunt ulterior transportate la fabrica Ferrero din localitatea Carei.

Ferrero a declarat ca garanteaza muncitorilor sai salariul minim pe economie si interzice utilizarea copiilor in procesul de productie.

Anchete in acest caz au fost declansate de IPJ Satu Mare, de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera