Concertele din Piata Constitutiei ar putea fi mutate la Romexpo sau Arena Nationala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am aflat ieri cu primarul Gabriela Firea nu mai vrea strazi din centrul Bucurestiului blocate cu activitati de weekend, asa ca deja au inceput sa existe discutii despre cum concertele din Piata Constitutiei sa fie mutate la Romexpo sau Arena Nationala.

Firea a explicat ca isi doreste ca marile concerte sa fie organizate in parcuri, pe Arena Nationala sau la Romexpo, dar nu in Piata Constitutiei.

Chiria pentru Piata Constitutiei achitata de organizator catre municipalitate este de 1600 de euro pe zi.

2__Medium_.jpg

Chiria pentru Romexpo porneste de la 5000 de euro pe zi, iar la Arena Nationala ajunge la 15.000 de euro pe zi, iar asta pentru ca este necesara si plata refacerii gazonului.

Organizatorii ar putea spune ca le e dificil sa se adapteze la preturile si costurile europene si sa plateasca — nu circa 1.600 de euro, cat costa acum o zi de blocare a Pietei Constitutiei, ci peste 5.000 de euro.

Vin cu o solutie constructiva, tocmai pentru a demonstra inca o data (...) ca eu sunt un primar general care sprijina concret viata culturala, sportiva si sociala a Capitalei. Vom discuta cu fiecare organizator de evenimente in parte si le vom propune parteneriate — asa cum s-a mai intamplat si in alte ocazii — astfel incat sa suportam si noi parte din aceasta chirie — parte substantiala, nu ceva nesemnificativ.

1.jpg

Firea a tinut sa sublinieze cum aceasta decizie nu va afecta deloc evenimentele mici sau pe cele stradale (precum cele organizate in zona Muzeului Taranului Roman, a Muzeului Satului, in Centrul vechi sau in alte zone pietonale).

Nu se pune problema ca acestea sa nu mai fie organizate. Eu, aseara, nu m-am referit sub nicio forma la acestea. Era vorba in special de concerte de mare amploare care blocheaza centrul Capitalei, atat sudul, cat si nordul Bucurestiului.

Nu am facut referire la aceste evenimente stradale care dau farmec Capitalei si trebuie sa fie incurajate sa se organizate cat mai mult si cat mai des.

3__Medium_.jpg

Firea a anuntat ca a solicitat comisiei pentru avizarea evenimentelor din Capitala ca in timp foarte scurt sa vina cu propuneri concrete vizand spatii din Capitala care sa poata fi amenajate pentru a gazdui evenimente sportive, culturale sau sociale, astfel incat sa poata fi evitata zona zero.

Din pacate, declaratia mea de aseara a fost prost inteleasa sau poate nu m-am exprimat eu foarte bine. (...) M-am intalnit astazi cu membrii comisiei care avizeaza desfasurarea evenimentelor din Capitala, am luat la cunostinta in acelasi timp de multiplele reclamatii, petitii, sesizari din partea bucurestenilor care sunt de multe ori deranjati de faptul ca se organizeaza anumite evenimente, iar acesti bucuresteni sufera din cauza traficului sufocant, a aglomeratiei, a faptului ca parcarile pentru care platesc nu mai pot fi folosite. De asemenea, foarte multi parinti reclama faptul ca au probleme cu copiii mici, care nu mai pot sa doarma din cauza poluarii fonice.

4__Medium_.jpg

Pe aceeasi tema:1 comentariu

Concertele din Piata Constitutiei ar putea fi mutate la Romexpo sau Arena Nationala
Mihaela
#1 -

Comentariu nou

Aici ii dau dreptate. Concertele organizate in Piata Constitutiei sunt cea mai mare teapa. Am asistat la concerte in care nu vedeai nimic, in care am murit de sete, am stat ca vitele in conditii inumane.
Costul biletelor nu era deloc mic iar organizatorii cu o asa chirie modica castigau o avere. Normal ca le convine.
Insa eu am renuntat sa mai merg la concert tocmai datorita locatiei proaste Piata Constitutiei.
Si da, nu e normal sa incomodam traficul, ganditi-va si la situatiile urgente: salvari, pompieri...ca unii sa se imbogateasca pe spinarea noastra, locuitorii Bucurestiului!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera