Circulatia trenurilor Regiotrans a fost suspendata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Compania feroviara Regiotrans Brasov, cel mai mare operator feroviar privat, a anuntat ca serviciile sale au fost suspendate si trenurile sale nu vor mai putea circula pe caile ferate din Romania.

Masura va intra in vigoare incepand cu data de 17 martie 2015.

1

"Stimati calatori,

Va informam faptul ca urmare adresei nr. 2120/294/16.03.2015 emisa de A.S.F.R., REGIOTRANS SRL este obligata sa intrerupa activitatea de transport feroviar de calatori, pe toare rutele, incepand cu data de 17.03.2015 si pana la o data pe care o vom comunica in timp util.

Va asiguram ca intreprindem toate diligentele necesare in vederea inlaturarii acestui inconvenient.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat", au anuntat reprezentantii companiei atat pe site, cat si pe pagina lor de Facebook.

Ca urmare a celor prezentate, circulatia trenurilor se modifica in data 16.03.15, astfel:

- trenul 14094 anulat pe distanta Brasov (ora pl. 16:05)  – Craiova (ora sos. 22:40)
- trenul 14727 anulat pe distanta Brasov (ora pl. 23:10) – Zarnesti (ora sos. 23:50)
- trenul 14111 anulat pe distanta Caracal (ora pl. 21:12) – Corabia (ora 22:09)
- trenul 14146 anulat pe distanta Alexandria - Rosiori Nord si circula conform mers tren pe distanta Zimnicea (ora pl. 19:00) – Alexandria (ora sos. 20:08)

Potrivit Digi24, Autoritatea Feroviara a descoperit mai multe probleme tehnice la garniturile acestei companii.

Regiotrans si-a pierdut certificatul de siguranta dupa ce au fost descoperite probleme tehnice la 29 de automotoare. Compania are un parc rulant de 222 de automotoare, locomotive si vagoane.

Controalele au avut loc in ultimele doua saptamani. In aceste conditii, compania are doua variante: sa ceara un nou certificat de siguranta si sa scoată automotoarele cu probleme din circulatie sau sa repare problemele si sa ceara apoi un nou certificat de siguranta.

Anchete DNA cu Regiotrans si CFR

Mentionam si faptul ca numele companiei Regiotrans a aparut si in scandalul de coruptie de la Ministerul Transporturilor.

In dosarul de coruptie al DNA, mai multi oficiali CFR sunt acuzati ca au luat mita pentru a favoriza firma respectiva in operarea si obtinerea de subventii pentru rute feroviare cedate de CFR pentru ca ar fi fost neprofitabile.

"SC REGIOTRANS SRL este o societate privata care desfasoara activitati sociale de transport calatori si beneficiaza de subventii de la bugetul statului in baza mai multor acte normative, pentru acoperirea diferentei dintre tarifele stabilite pentru transportul feroviar de calatori si costurile reale de transport.

Desi operatorul national SNTFC "CFR Calatori" a renuntat la majoritatea traselor de pe liniile neinteroperabile sub motivatia nerentabilitatii, acestea au fost preluate imediat de SC REGIOTRANS SRL care a procedat la dublarea sau chiar triplarea curselor efectuate pe o trasa (cu acceptul decizionalilor guvernamentali mentionati si sub pretextul necesitatii cresterii numarului de curse - perechi de trenuri - folosind argumente de ordin "social", desi traficul de calatori este redus) exclusiv pentru a obtine un cuantum al subventiei cat mai ridicat (acordat pe sistemul lei/tren/km), chiar daca garniturile introduse circula in 80% din situatii cu o acoperire a capacitatii de transport de numai 5-10%", se arata in comunicatul DNA din 19 februarie 2015.

In dosar au fost arestati Iorgu Ganea, Estrella Stefanescu, sefa serviciului de Urmarire Transporturi din CFR si mai sunt anchetati directorul Directiei Feroviare din Ministerul Transporturilor, Claudiu Dumitrescu, precum si Costache Nicolau, directorul Regionalei CFR Brasov.

Contextul anchetelor DNA si suspendarii Regiotrans vine in stransa legatura si cu sinuciderea lui Costel Comana, omul de afaceri care detinea, impreuna cu Iorgu Ganea, compania brasoveana Regiotrans.

Comana era unul dintre cei mai bogati romani, conform Top 300 Capital, care l-a plasat pe locul 178, cu o avere estimata la 30-32 de milioane de euro, si era de asemenea anchetat de DNA.

El s-a sinucis in toaleta unei curse aviatice Avianca dintre Columbia si Costa Rica.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera