Cinema Scala din Bucuresti s-a inchis

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepand cu data de 9 mai 2016, cinema Scala din Bucuresti s-a inchis.

Singurul cinematograf al RADEF inca functional a ramas Cinema Europa, aflat insa in stare de faliment.

Presedintele Sindicatului Liber RomaniaFilm, Maria Bikfalvi, a declarat ca cinematograful Scala din Bucuresti va fi inchis luni, dupa ce seful serviciului de exploatare cinematografe, Marinel Pascu, si directorul general al salii, Adrian Mironescu, vor inmana hartiile de somaj tehnic pentru cei 11 angajati.

3.jpg

"Noi nu mai avem ce pierde acum", a declarat Maria Bikfalvi.

Astazi, Scala se inchide. Din 29 de sali, cate erau functionale, in total, anul trecut, acum mai sunt doua, iar dacă se inchide si Scala, cu ce mai ramanem?, a spus presedintele Sindicatului Liber RomaniaFilm.

Potrivit Mariei Bikfalvi, Marinel Pascu a anuntat salariatii cinematografului ca urmeaza sa fie trimisi in somaj tehnic, pentru urmatoarele trei luni, primind 75% din salariu.

Reprezentantii sindicatului Liber RomaniaFilm a transmis, duminica, o scrisoare deschisa adresata ministrului culturii, Corina Suteu, prin care atrag atentia asupra situatiei cinematografului Scala, aflat în administrarea RADEF RomaniaFilm.

Saptamana trecuta, salariatii au aflat cu stupoare faptul ca cinematograful s-a inchiriat catre Biserica Isus Speranta Romaniei, se arata in scrisoare, adaugand ca aceasta a platit, in contul chiriei, datoria la Asociatie pentru apa menajera, urmand ca sala de spectacole sa fie destinata excusiv slujbelor religioase si predicilor acestei biserici.

1.jpg

O alta problema cu care angajatii acestui cinematograf se confrunta, la fel ca si toti cei ai RADEF RomaniaFilm, o reprezinta salariile acestora.

"In permanenta se fac angajari in aparatul tessa, cu salarii de minim 4.200 de lei", se mai comunica in document, precizandu-se ca o persoana a fost angajata saptamana trecuta, la departamentul PSI (prevenire si stingere de incendii), desi niciun cinematograf nu are autorizatie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit scrisorii, actuala conducere formata din directorul general, Mironescu Adrian, director economic, Codrut Lungu, si seful serviciu exploatare cinematografe, Pascu Marinel, au preluat la intrarea in vigoare a mandatului la nivelul municipiului Bucuresti cinci cinematografe functionale cu personal propriu: Patria, Europa, Corso, Scala si Gloria.

Cinematograful Gloria a fost predat la primaria sectorului 3 de catre domnul Pascu Marinel, Cinematograful Patria a fost inchis, pentru ca imobilul este pe lista cladirilor cu risc seismic, iar dupa inchidere a fost vandalizat la propriu tot de domnul Pascu Marinel, Cinematograful Corso a fost scos la licitatie ilegal si predat UCIN (Uniunii Cineastilor din Romania), tot de domnul Pascu Marinel, iar Europa are sechestru asigurator pus pentru datorii la buget, aflandu-se in executare silita, au mai scris reprezentantii RADEF.

2.jpg

Acestia atrag atentia cineastilor romani asupra faptului ca, odata cu inchiderea salii Scala, in Capitala "filmul romanesc nu va mai avea niciun ecran, Cinematograful Europa fiind in stare de executare silita".

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera