Cine este noul primar al Capitalei - anuntul Consiliului General al Municipiului Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ce Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei, mai multe nume au fost vehiculate pentru preluarea functiei.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-a reunit in aceasta seara si a anuntat noul primar al Bucurestiului, in persoana lui Marin Stefanel Dan, consilier general din partea PP-DD, absorbit de UNPR.

De altfel, inca de dimineata Marin Stefanel Dan era considerat favorit in conditiile in care ambii viceprimari, Cornel Pieptea si Dan Darabont, au refuzat sa isi asume raspunderea acestei functii.

Marin Stefanel Dan este consilier general din 2012 si este de profesie analist politic si director administrativ la o firma.

Amintim faptul ca Primarul ales al Bucurestiului, domnul Sorin Oprescu, va ramane in arest definitiv pentru 30 de zile, conform unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel a judecat pe 14 septembrie, pe parcursul a aproape sapte ore, contestatia avocatilor la decizia de arestare preventiva pentru 30 de zile, in dosarul in care Oprescu este acuzat ca a luat mita 25.000 de euro. Dupa o deliberare de o ora si jumatate, judecatoarea Camelia Bogdan a decis retinerea in arest iar decizia sa este definitiva.

In noaptea de 5 spre 6 septembrie, la orele 00.30, primarul Sorin Oprescu a fost retinut de catre procurori, pentru 24 de ore.

Conform procurorilor DNA, in ziua de 5 septembrie 2015, primarul a primit 25 de mii de euro, ca parte a unei intelegeri ce presupunea o mita de 60 de mii de euro.

De asemenea, Oprescu este acuzat ca ar fi fost parte dintr-un grup infractional organizat in cadrul primariei Capitalei in perioada 2013-2015.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera