Cinci motive pentru care antreprenorii trebuie să își facă un obicei din citit

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Când vine vorba de a fi influent și de succes, „să citești” este un obicei pe care îl recomandă toată lumea, indiferent dacă ești student sau adult. Dar practica lecturii devine chiar mai crucială dacă ești un antreprenor în devenire. Dacă te întrebi de ce antreprenorii trebuie să aibă un obicei de a citi, despre asta vom discuta în continuare în articol!

Nu contează tipul de carieră pe care te-ai gândit să o urmezi, că vei fi medic sau inginer. Trebuie să te fi gândit și să fii antreprenor, nu? Adică, cine nu vrea să fie propriul șef? Însă oricât de grozav sună, există
multe lucruri în spatele aparențelor.

Când ești antreprenor, vrei mai mult context pentru lucruri. Cărțile îți oferă asta. În afară de asta, prezentarea excelentă și comunicarea sunt modalitatea de a realzia o afacere solidă și nu există o modalitate mai bună decât o carte de a învăța cuvinte care să-ți impresioneze clienții.

Un adevăr destul de amar pe care nu-l putem nega este că atunci când ne gândim să avem o afacere de succes sau, în general, o viață de succes, nu ne gândim imediat să citim.

Dar iată adevărul: cititul de cărți este una dintre cele mai bune modalități prin care poți găsi soluții la probleme, fie că este vorba de viața personală sau profesională.

1. De ce antreprenorii trebuie să aibă un obicei de a citi? Este un atu imens!

Dacă ești antreprenor, lectura poate fi un atu enorm pentru tine și afacerea ta. Dacă te gândești de ce, avem și motive.

Poți învăța noi abilități citind cărți. Unii dintre cei mai respectați directori de companii din lume, cum ar fi Bill Gates, Mark Zuckerberg și Warren Buffett, își dedică o mare parte din timp lecturii și îi încurajează
activ pe alții să citească mai mult.

Warren Buffet citește mai mult de 500 de pagini pe zi!

2. Citirea: un avantaj pentru luarea deciziilor!

Este dovedit științific că lectura ajută la dezvoltarea funcțiilor cognitive cruciale ale creierului, cum ar fi memoria bună, luarea de decizii strategice și inteligența verbală. Dacă ne gândim la creierul nostru ca la un mușchi, vom realiza că acesta beneficiază semnificativ de pe urma lecturii. Cititul este ca un antrenament pentru creier, deoarece suntem obligați să construim, să ne imaginăm și să creăm povești.

3. Ai nevoie de vocabular antreprenorial? Lectură din mers!

Dacă încă te întrebi de ce antreprenorii trebuie să aibă un obicei de a citi cărți, atunci iată mai multe motive.

Procesarea cuvintelor în timp ce citești este mai benefică pentru un antreprenor decât obținerea de informații prin ascultare sau vizionare. A vorbi bine și a fi articulat este de mare ajutor pentru un antreprenor.

Un vocabular vast influențează modul în care vorbești, deoarece stilurile de compunere și netezimea scrisului influențează modul în care construiești propoziții și cuvintele pe care le folosești în timpul conferințelor, întâlnirilor și discursurilor publice.

Și nu există o modalitate mai bună de a-ți îmbunătăți vocabularul decât de a citi cărți. Când citești mai mult, ești dispus să înveți cuvinte noi și noi moduri de a articula ceea ce vrei să spui.

Totodată, un vocabular îmbunătățit ne ajută, de asemenea, să înțelegem ce vor alții să ne transmită. Astfel, ajută la o conversație productivă.

4. Ai nevoie de idei creative? Citește!

Un alt motiv pentru care antreprenorii trebuie să aibă un obicei de a citi cărți este că acesta sporește creativitatea unei persoane. Te poate ajuta să formulezi noi planuri sau idei care te pot ajuta să îți extinzi afacerea sau să îți îmbunătățești practicile de afaceri existente. Prin stimularea zonei creierului tău conectată la memorie, vei putea să creezi diferite gânduri și să le unești în ceva cu adevărat creativ.

5. O mai bună abordare prin lectură.

Ori de câte ori ne confruntăm cu o situație nouă și provocatoare, nu putem fi niciodată siguri de rezultatul ei. Prin urmare, nu știm care poate fi abordarea perfectă a problemei.

Dar ar trebui să ținem cont de faptul că problemele și dificultățile noastre în afaceri sau în viață nu sunt unice. Fiecare provocare a mai fost cu siguranță gestionată în trecut de încă o persoană, pe care o vom putea găsi pe măsură ce citim mai multe cărți.

Cu cât avem mai multe informații, fie prin lectură, fie prin experiență, cu atât mai bine vom lua propriile decizii.

În concluzie, cititul ne asigură că vom putea lua decizii mai bune și mai corecte. Dacă nu știi de unde să începi, ia în considerare că există cărți online pentru orice ai nevoie.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera