Cele mai noi statii de metrou din Bucuresti - una cu lifturi transparente si alta iluminata natural

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cele mai noi statii de metrou din Bucuresti, Laminorului si Straulesti, sunt amplasate pe magistrala 4 si aproape de finalizare.

Statia Straulesti poate fi vizitata in week-end, iar calatorii pot intra si in galeriile care, dupa functiune, nu vor mai fi deschise publicului, informeaza romaniatv.net.

1.jpg

Straulesti

Prima statie de metrou ce va intra in alcatuirea primului nod intermodal de transport urban al Municipiului Bucuresti (metrou, transport public suprateran, transport auto personal).

Statia de metrou este situata in sectorul 1, pe bulevardul Bucurestii Noi, la intersectia cu strada Constantin Godeanu.

Statia de metrou Straulesti este prima statie de metrou din Bucuresti care aduce lumina naturala in interiorul pasajelor pietonale prin intermediul luminatoarelor special create pentru a permite luminii solare sa patrunda in subteran.

De asemenea, pentru valorificarea culturala a vecinatatii sitului arheologic (Straulesti – Maicanesti), semnele si simbolurile de pe elementele arheologice descoperite in zona au fost preluate si transformate in panori decorative.

3.jpg

Laminorului

Statia Laminorului este amplasata in cartierul Straulesti din Bucuresti, la intersectia strazilor Laminorului si Bucurestii Noi, intr-o zona cu un potential ridicat de dezvoltare.

Statia de metrou Laminorului este prevazuta cu 4 accese dotate cu scari fixe, escalatoare si lifturi.

Pardoselile spatiilor publice au fost placate cu piatra naturala (granit), iar peretii au fost finisati cu tabla emailata vitrifiata, in culori pastelate (lila, verde, alb).

Lifturile interioare cat si cele exterioare au peretii din sticla transparenta, duplex.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera