Cele mai bune branduri de telefoane, tablete, laptop-uri și televizoare din 2021, conform utilizatorilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Organizațile consumatorilor din Spania, Belgia, Franța, Italia și Portugalia au chestionat 80.911 utilizatori pentru a determina fiabilitatea principalilor producători de dispozitive electronice. În acest scop, numărul și severitatea defecțiunilor suferite au fost luate în considerare cu privire la mai multe modele de telefoane mobile, tablete electronice, laptopuri, imprimante, televizoare și camere de fotografiat.

Brand-uri de smartphone-uri

La smartphone-uri, câștigătorul este Google, urmat de patru brand-uri chinezești: Xiaomi, OnePlus, Oppo și Umidigi, acesta din urmă puțin cunoscut și caracterizat prin vânzarea de device-uri ieftine. În ceea ce privește fiabilitatea sa, punctul slab este, în general, bateria, în special în rândul utilizatorilor de telefoane mobile ale unor mărci economice precum Alcatel, Wiko sau ZTE, dar se întâmplă și, deși într-o măsură mai mică, cu mărci premium precum Apple și Sony.

Televizoare EMAG, oferta completa

Brand-uri de tablete

La tablete, Xiaomi se remarcă de departe. Alte mărci cu satisfacție bună sunt Apple, Huawei și Teclast, care vinde dispozitive low-cost. Cu toate acestea, cele mai mari diferențe între mărci nu sunt atât în ​​partea de sus a clasamentului, cât în cele din urmă: fiabilitatea lui Thomson este mai scăzută, la fel și satisfacția legată de calitatea sunetului și a ecranului tactil.

Brand-uri de laptop-uri

În ceea ce privește laptop-urile, Apple ocupă poziția de onoare, urmată de Huawei și Xiaomi. Dar, în timp ce Huawei este cu un nivel mai mic în ceea ce privește fiabilitatea, rămâne al doilea brand în satisfacția ce ține de durata de viață a bateriei. Cu toate acestea, laptop-urile sunt dispozitive destul de fiabile în general, iar durata lor de viață medie depășește șase ani, comparativ cu patru pentru o tabletă.

Brand-uri de imprimante

La imprimante, Oki este primul, un brand relativ cunoscut publicului larg. Urmează Brother și Samsung. Este frapant faptul că cele mai bine vândute mărci, precum HP, Epson și Canon, nu apar printre cele mai fiabile. În plus, toate aceste brand-uri un în comun satisfacția scăzută a utilizatorilor cu consumul de cerneală a imprimantelor lor.

Brand-uri de televizoare

Dacă vorbim despre televizoare, Xiaomi se reafirmă ca o companie de referință în produsele Hi-Tech. Chiar și așa, marca chineză mai are un pas de urcat în fiabilitate, unde este depășită de firme consolidate precum Panasonic, LG, Sony sau Samsung. La rândul său, Loewe se remarcă deasupra celorlalți, cu satisfacție mare în ceea ce privește calitatea sunetului.

Brand-uri de camere de fotografiat

În cele din urmă, Nikon urcă pe podium pe segmentul camerelor de fotografiat, deși primele poziții în satisfacție sunt foarte uniforme. De fapt, este dispozitivul cu cea mai mare durată de viață medie: se utilizează în medie cam șase ani și jumătate. Acest lucru nu înseamnă că este ferit de defecțiuni, punct slab al brand-urilor Casio, Samsung și Kodak. Problemele cu bateria și obiectivele sunt cele mai frecvente probleme întâlnite în cazul aceste dispozitive.

Aceste tipuri de teste sunt relevante atât pentru brand-uri, cât și pentru utilizatori. Cu toate acestea, nu relevă calitatea unui produs anume, ci doar o opinie colectivă a mai multor persoane. Cu siguranță că, atunci când achiziționați un nou dispozitiv, fie vorba aici de telefoane, laptop-uri sau televizoare, veți acorda o atenție sporită caracteristicilor acestora și review-urilor pe care le au.
Există, totuși, păreri variate. După cum puteam vedea și mai sus, deși Xiaomi, de exemplu, se plasează bine în ceea ce privește inovația în materie de televizoare, este depășit în fiabilitate de brand-uri de top, deja consolidate, precum Samsung, LG și Sony. Aceste brand-uri nu vor părăsi topurile prea curând, datorită calității produselor lor și a tuturor noutăților pe care le aduc pe piață în mod constant.

Indiferent de tipul de produs pe care doriți să îl achiziționați, aruncați mai întâi o privire asupra caracteristicilor produsului și mai puțin asupra brand-ului din spatele său. Unele produse chiar surprind plăcut printr-un preț mic, dar foarte multe funcții interesante și o calitate foarte bună.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera