Cei care detin cladiri istorice vor putea sa le renoveze cu bani de la primarie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cladirile vechi au o sansa la viata - primariile vor putea sa ii ajute pe proprietarii cladirilor istorice cu sumele necesare pentru repararea fatadelor, urmand ca banii sa fie recuperati intr-o perioada de cel mult zece ani, potrivit unui proiect de lege adoptat recent de deputati, informeaza avocatnet.ro.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 153/2011 privind masuri de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor a trecut recent de votul final al Camerei Deputatilor (Forul decizional in acest caz), dupa ce acesta fusese respins initial de Senat (prima Camera sesizata).

Documentul mai are nevoie doar de semnatura presedintelui Klaus Iohannis.

3.jpg

Ce prevede initiativa legislativa:

Proprietarii cladirilor istorice isi vor putea renova locuintele pe exterior cu ajutorul unor sume de bani primite de la primarii.

Potrivit proiectului, finantarea executarii lucrarilor de interventie va fi asigurata in proportie de 50% din fonduri aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale/centrale sub forma de grant, in timp ce restul banilor vor proveni din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si/sau din alte surse legal constituite.

4.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera