Ce spune primaria despre arborii care sunt si vor fi taiati din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

V-am povestit ieri despre drama copacilor din Bucuresti si iata ca astazi a aparut o reactie din partea primariei.

Oana Grigore, directorul Directiei de Mediu din cadrul PMB, a declarat ca peste 70 de arbori de pe Bulevardul Kiseleff si peste 35 din Parcul Cismigiu sunt avizati in vederea defrisarii, fiind vorba despre copaci uscati in proportie de 100%.

Pentru eliminarea ramurilor uscate din arborii situati pe raza municipiului Bucuresti, s-a dat avizul de eliminare pentru toti arborii care au ramuri uscate. Mai mult, s-a solicitat colegilor de la ADP-urile de sector si de la ALPAB sa inventarieze si arborii uscati situati pe raza spatiilor verzi pe care le administreaza, urmand sa emitem si pentru acestia aviz de defrisare — bineinteles — cu o fisa a arborelui in spate, inclusiv fotografia arborelui, sa se dovedeasca faptul ca este uscat.

Pentru arborii de pe Kiseleff, din cate imi aduc aminte, sunt peste 70 de arbori avizati pentru defrisare, arbori uscati in proportie de 100%. La fel si pentru parcul Cismigiu: exista un aviz de defrisare a arborilor uscati 100% — peste 35 de arbori, a spus Grigore.

Oana Grigore a mentionat ca au fost necesare interventii si in Parcul IOR, deoarece au existat arbori care s-au prabusit peste banci.

Mai mult, plopii, care sunt arbori cu lemn de esenta moale, cand ajung la o varsta de peste 30 de ani, sub greutatea frunzelor si a fenomenelor meteo, risca sa se prabuseasca. Poate ca in acest sens ar trebui sa gandim si o strategie de eliminare treptata a plopilor din oras, a spus ea.

Oana Grigore a mai precizat ca operatiunile de toaletare profunda in coronament au loc, de obicei, primavara si toamna, dar ca se poate actiona si vara.

Se poate actiona in coronamentul arborilor si vara, prin eliminari foarte scurte acolo unde este nevoie sau eliminarea ramurilor care s-au frant in urma fenomenelor meteo nefavorabile si avem astfel de situatii in oras, a explicat ea.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera