Cati bani au cheltuit turistii straini in Romania, 2014

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Institutul National de Statistica a publicat suma cheltuita de turistii straini in Romania, in 2014 - cei 1,91 milioane de turisti straini care au vizitat anul trecut Romania, majoritatea in interes de afaceri, au cheltuit 5,09 miliarde lei (1,14 mld. euro), cea mai mare pondere fiind detinută de sumele alocate pentru cazare.

Numarul turistilor si cheltuielile lor au fost mai mari decat in 2013 - 1,71 milioane, respectiv 4,79 miliarde lei.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turistii nerezidenti in Romania a fost reprezentat de afaceri, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (61,3% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentând 68% din total.

Cel de al doilea motiv a fost reprezentat de calatoriile in scop particular (38,7% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentând 32% din totalul cheltuielilor.

Calatoriile in scop particuar includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru calatoriile in Romania a fost avionul (77,4% din numarul total de turisti).


Sursa foto

Autoturismele proprii au fost utilizate de 12,8% din numarul total de turisti, urmate de autocare si autobuze cu 7,8% si alte mijloace (tren, ambarcatiuni fluviale, autoturisme inchiriate, motociclete) cu 2%.

Sosirile si innoptarile in structurile turistice au crescut anul trecut cu 6,6%, respectiv cu 4,8%, la 8,44 milioane, respectiv 20,23 milioane.

Din numarul total de sosiri, sosirile turistilor romani in structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 77,4%, in timp ce turistii straini au reprezentat 22,6%, ponderi apropiate de cele din anul 2013.

In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primare turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (77,2% din total turisti straini), iar din acestia 85,5% au fost din tarile Uniunii Europene.

Totalul turistilor straini a fost de 1,91 milioane, cei mai multi provenind din Germania (234.451), Italia (184.514) si Israel (139.425).
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera