Cate imobile sunt considerate a avea risc seismic si care e numarul societatilor comerciale inchise din cauza legii care interzice desfasurarea activitatii intr-o astfel de cladire

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Modificarea ordonantei guvernului nr.20/1994 privind masurile pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente a dus la inchiderea mai multor societati comerciale. Astfel, unul dintre cele mai importante bulevarde ale Bucurestului, Magheru, a ramas aproape gol din cauza faptului ca magazine, farmacii, ba chiar si Teatrul Nottara au fost inchise pana cand respectivele cladiri vor fi consolidate.

Noi am vrut sa aflam cate spatii publice au fost inchise in urma acestei modificari, asa ca am trimis o solicitare Primariei pentru a afla un numar exact.

In primul rand, prin spatiu public se intelege orice spatiu care are drept scop desfasurarea de activitati care implica aglomerari de persoane, precum: sali de spectacol, de expozitii, de lectura, spatii pentru comert, structuri turistice de cazare si alimentatie publica si prestari de servicii, asistenta sociala si medicala, administratie publica si altele asemenea, conform primariei.

Astfel, in Bucuresti la ora actuala exista 357 de imobile cu risc seismic major, din care 181 sunt incadrate in clasa I de risc seismic care prezinta pericol public si 176 sunt incadrate in clasa I de risc seismic.

Toti proprietarii/administratorii spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta gasite deschise la momentul verificarilor efectuate au fost notificati cu privire la obligativitatea incetarii activitatii iar 18 societati comerciale au fost sanctionate contraventional cu amenda si a fost dispusa ca masura complementara sistarea activitatii, informeaza primaria.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera