Cate E-uri contin napolitanele voastre preferate si care sunt cele mai periculoase pentru sanatate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca si voua va plac napolitanele, atunci ar fi bine sa vedeti care sunt rezultatele unui studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons.

A.N.P.C.P.P.S. a analizat 25 de produse tip napolitana cu cacao, achizitionate in mod aleatoriu si anonim din supermarket-urile de pe teritoriul Romaniei.

Numarul de E-uri continute in produsele supuse studiului variaza intre 0 si 9 E-uri .

1.jpg

4 % din produsele analizate au in continut 5 sau 9 E-uri;

12 % din produsele analizate au in continut de 0 sau 1 E-uri;

16 % din produsele analizate au in continut 2 E-uri;

24 % din produsele analizate au in continut 3 E-uri;

28 % din produse analizate au in continut 4 E-uri.

Exista totusi si produse care nu au niciun conservant si niciun aditiv. In schimb, studiul pe etichete a demonstrat ca aportul de zahar este ridicat, produsele fiind sarace in proteine, fibre si calciu, dar bogate in grasimi si grasimi saturate.

Si cantitatea de sare din napolitane este destul de mare, ea situandu-se intre 0,19 grame si 0,50 de grame pe produs.

2.jpg

Care sunt napolitanele cu E-uri

Napolitana cu crema de ciocolata Forno d'Angelo, care poate fi achizitionată din hipermarketul Auchan contine 3 E-uri, in timp ce napolitana Latino cacao, ce poate fi cumparata din acelasi magazin, contine 2 E-uri.

Balocco, napolitana crocanta cu crema de cacao are 4 E-uri in compozitie, in timp ce napolitanele tip sticks umplute cu cacao si alune de padure de la Fineti au tot 4 E-uri, intre care si colorant caramel, cunoscut sub numele de E 150b, considerat a fi nociv pentru sanatate.

Napolitanele Knoppers contin doi aditivi alimentari, iar napolitana cu crema de cacao de la Ulker are nu mai putin de 7 E-uri.

De departe, cei mai multi conservanti se gasesc in napolitana cu crema de alune Tio, 11 la numar.

3.jpg

Cate trei E-uri se regasesc in napolitanele Loacker. In schimb, napolitana Madison, care poate fi achizitionata din hipermarketul Kaufland are 4 E-uri.

Si napolitana Katy, a aceluiasi producator, contine 4 E-uri.

De asemenea, napolitanele Tastino, care pot fi cumparate din lanturile Lidl, conţin 4 E-uri, in timp ce napolitana Milka - ciocolata cu lapte din Alpi are si ea tot 4 conservanti si aditivi alimentari.

Napolitana Joe are 6 E-uri. Acelasi numar de E-uri, 6, se gasesc si in mini-napolitana crocanta cu crema de cacao de la Joe, se mai arata in studiul ANPCPPS, adaugand ca batonul de ciocolata cu lapte de la Nestle are si el trei E-uri in compozitie.

Napolitana cu crema de cacao Onix are 3 E-uri, iar napolitana cu crema de cacao Carre are tot trei aditivi si conservanti.  

4.jpg

Napolitanele cu cacao Tempo, Karamela si Jojo sunt lipsite de aditivi alimentari.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera