Care sunt restrictiile legii antifumat - aplicata din 16 martie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Legea antifumat va intra in vigoare incepand cu 16 martie, iar autoritatile au elaborat deja draftul pentru aplicarea acesteia.

Cei din industria HORECA sunt nemultumiti de restrictiile dure, spatiile vizate de acestea fiind catalogate drept inchise si publice, informeaza adevarul.ro.

Spatiul public este definit drept orice spatiu accesibil publicului (de ex. din domeniul cultural-artistic, sanatate, invatamant, alimentatiei publice, petrecerii timpului liber – cluburi, discoteci, restaurante, cafenele, pizzerii, etc -, spatiile autoritatilor centrale si locale, etc) sau destinat utilizarii colective (de ex. pentru activitati sportive, targuri, expozitii, etc), indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces. 

Spatiul inchis este definit drept acela care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

1.jpg

In aprecierea caracterului de inchis/ deschis al unui spatiu, nu se va tine cont de: 

- natura materialului din care sunt confectionaţi peretii si/ sau tavanul/ plafonul/ acoperisul. Oricare ar fi materialul folosit la constructia peretilor si/ sau tavanului (zidarie, textil, lemn, perdea de aer, folie plastic, etc), si oricare ar fi densitatea materialului (material perforat, etc), atata timp cat exista un tavan si cel putin 2 pereti, spatiul respectiv va fi considerat "spatiu inchis".

- caracterul temporar sau permanent al peretilor sau spatiului. Atata timp cat un element de constructie poate indeplini functia de "perete" (limiteaza, separa sau izoleaza), spatiul din care face parte va fi considerat "spatiu inchis" chiar daca elementul respectiv se poate plia, ridica, porni (perdea de aer), etc adica este perete doar temporar.

De asemenea, nu se va tine cont de caracterul sezonier al unui spatiu: atata timp cat exista un tavan si cel putin 2 pereţi, spatiul respectiv va fi considerat "spatiu inchis". 

3.jpg

Nu se va mai fuma in:

- "firmele de apartament", dar nici in constructiile private aflate pe domeniul public.

- scara blocului

- toate cluburile, inclusiv cele private cu acces restrictionat

- masina de serviciu si taxi

In pensiuni, hoteluri si hosteluri, fumatul va fi permis doar in interiorul camerelor inchiriate de clienti. Aceeaşi regula se aplica si in caminele pentru batrani si alte spatii cu destinatie similara.

Detinutii din penitenciarele de maxima siguranta vor avea voie sa fumeze in celule, cei din inchisorile obisnuite se vor deplasa in spatii special amenajate, la fel si personalul administrativ.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera