Care sunt problemele descoperite de ISU la statiile de metrou din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In dimineata zilei de 7 noiembrie, cei de la ISU au efectuat mai multe controale in toate cele 54 de statii de metrou din Bucuresti.

In urma acestora, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a descoperit culoare de evacuare care sunt blocate, hidranti si stingatoare nesemnalizate, lumini de siguranta nefunctionale si turnichete modificate care ingreuneaza evacuarea, informeaza digi24.ro.

Turnichetele au modificari pentru limitarea trecerilor frauduloase. Pompierii au constatat ca, pe sensul de iesire, au fost montate niste bare suplimentare astfel incat calatorii sa nu poata trece pe langa turnichete. Aceste adaptari, spun reprezentantii ISU, ingreuneaza o evacuare in siguranta.

In multe dintre statiile de metrou, luminile de siguranta lipseau cu desavarsire, iar in altele erau insuficiente pentru a-i ghida pe calatori in situatia unei urgente.

1.jpg

In timpul controlului s-a verificat si daca trenurile ajung in statii la intervalele stabilite si daca personalul desemnat pentru asigurarea evacuarii cunoaste ce atributii are, nefiind inregistrate nereguli cu privire la aceste aspecte.

In cadrul controlului se va verifica si faca Metrorex a remediat problemele constatate la controalele anterioare.

In luna mai, Metrorex a primit 11 amenzi de la ISU Bucuresti, dintre care sapte avertismente si patru amenzi in cuantum de 8.000 de lei.

Atunci, pompierii au descoperit o serie de nereguli, printre care ingreunarea evacuarii persoanelor din cauza modificarilor la sistemul de trecere cu turnicheti, amplasarea, in anumite zone, a unor spatii comerciale, vitrine, lifturi, usi de evacuare blocate cu zavoare, iar la unele usi, sensul de deschidere se facea in sens invers evacuarii.

Pompierii au descoperit la controalele din prima parte a anului si faptul ca evacuarile nu erau marcate, iar iluminatul de siguranta nu functiona corespunzator pentru o situatie de urgenta. Au fost gasite nereguli si la tablourile electrice ale scarilor rulante care nu erau marcate astfel incat zona sa fie evitata.

Pompierii au descoperit, la multe dintre instalatiile electrice ale metroului, improvizatii, contacte imperfecte la conexiuni si legaturi si conductori strapunsi fara sa mai fie izolati.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera