Care sunt masurile cerute de Gabriela Firea pentru combaterea efectelor caniculei din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, a cerut reprezentantilor institutiilor din subordine sa ia masuri pentru combaterea efectelor caniculei.

Ca urmare a informarii meteorologice emise, potrivit careia in intervalul 28 — 31 iulie se vor inregistra temperaturi caniculare, val de caldura si disconfort termic accentuat, am convocat un comandament cu toti factorii care trebuie sa ia masuri pentru combaterea efectelor caniculei. (...)

Am solicitat ca toate corturile amplasate in Capitala sa fie functionale, sa aiba personal medical specializat, sa aiba aer conditionat, sa aiba apa, medicamentele necesare, cismelele si toate sursele de apa din Capitala sa fie functionale, am discutat acest lucru cu Apa Nova.

De asemenea, firmele de salubritate sa ude strazile pentru a inlatura disconfortul termic, RATB sa ia masuri pentru a functiona cat mai multe aparate de aer conditionat in autobuze si sa ia masurile care se impun astfel incat timpul de calatorie sa fie redus.

1.jpg

Primarul general a solicitat institutiilor abilitate sa efectueze controale in piete si in locurile unde se vand alimente in spatii deschise, pentru ca acestea sa nu fie alterate.

Alis Grasu, directorul general al serviciului de ambulanta Bucuresti-Ilfov, a anuntat ca, intr-un interval de 30 de ore, s-au inregistrat 143 de cazuri de solicitari ale salvarii in locuri publice.

Ea a atras atentia asupra zonelor in care sunt depozitate necorespunzator gunoaiele care sunt focare de infectie, mai ales in zilele caniculare.

2.gif

Totodata, Ion Tincu, seful Politiei Locale Bucuresti, a aratat ca au fost verificate toate strandurile si piscinele din Capitala, fiind aplicate 12 sanctiuni, in valoare de 135.000 lei.

Nu mai avem suspiciuni ca mai sunt neverificate sau nu folosesc substantele necesare pentru ca apa sa fie sanatoasa, a spus acesta.

3.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera