Care sunt cladirele cu risc seismic din Bucuresti - lista reactualizata pe 2016

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe 13 ianuarie 2016, Primaria Capitalei a actualizat lista imobilelor incadrate in clasele de risc seismic - 179 de cladiri din Capitala sunt considerate pericol public in caz de cutremur, informeaza economica.net.

Pe lista actualizata figurează 179 de cladiri incadrate in clasa I de rism seismic - pericol public, 177 imobile incadrate in clasa de risc seismic I, 307 incadrate in clasa II, 90 in clasa III de risc seismic si cinci cladiri in clasa IV.

Anul trecut au fost finalizate lucrarile de consolidare la 30 de cladiri, iar fata de lista din ianuarie 2015, cand figurau doar 40 de imobile consolidate, noua lista arata un numar de 70 de cladiri consolidate.

Alte aproape 1.600 de cladiri figureaza in lista cladirilor expertizate tehnic si incadrate in categorii de urgenta sau neincadrate corespunzator.

1.jpg

Pe lista actualizata la data de 13 ianuarie 2016 a aparut un imobil direct la clasa I de risc seismic - pericol public, cladire care nu figura deloc pe lista din ianuarie 2015.

Este vorba de cladirea fostului hotelul Muntenia, de pe strada Academiei nr. 19-21.

Corpurile A si B ale cladirii hotelului Muntenia din centrul Capitalei au fost construite in perioada 1925-1935 si au patru, resprectiv cinci etaje.

Sub unul dintre imobile este si Pasagiul Victoria, acolo unde functionează un restaurant si mai multe cluburi.

2.jpg

O alta cladire, de pe strada Blanari nr. 2, construita in 1865, a fost inclusă in clasa I de risc seismic - pericol public.

Alaturi de aceasta cladire urma sa fie reabilitat si imobilul de pe Blanari nr. 8.

Primaria a avut intentia de a consolida aceste cladiri cu 1,6 milioane de euro, insa nimic nu s-a materializat.

Daca anul trecut cladirea era in categoria risc seismic de gradul I, anul acesta a urcat in categoria risc seismic gradul I - pericol public.

3.jpg
Foto 1, 2, 3 - Cladirea fostului hotel Muntenia - Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera