Cand va fi gata gura de metrou de la Tineretului si cati bani a costat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca locuiti in zona Tineretului si sunteti curiosi cand vor fi gata lucrarile la noua gura de metrou, aflati ca exista sperante destul de mari.

Marin Aldea, directorul general al Metrorex, a declarat pentru economica.net ca lucrarile ar trebui sa fie gata pana la final de 2016.

S-a obtinut finantare din fonduri externe nerambursabile pentru acces nou la statia Tineretului. In anul 2015 a fost inceputa procedura de achizitie executie lucrari de construire a unui acces nou la statia de metrou Tineretului. Procedura este in curs de finalizare, termenul de incheiere a lucrarilor fiind sfarsitul anului 2016, iar finantarea este asigurata prin fonduri europene nerambursabile, a spus seful Metrorex.

Realizarea unui acces nou la statia de metrou Tineretului este necesara pentru imbunatatirea accesului calatorilor atat din punct de vedere al dirijarii fluxurilor, cat si in ceea ce priveste cerintele pentru evacuarea in situatii de urgenta, potrivit Metrorex.

1.jpeg

Valoarea contractului pentru acest proiect este estimata la 16,92 milioane de lei, fara TVA, conform datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Termenul de finalizare a lucrarilor este de 9 luni incepand de la data atribuirii contractului.

Pentru acest proiect a depus oferta Asocierea Sopmet-Somet-Schindler Romania-Uti Grup-Tiab SA.

Metrorex are un buget total de circa 2,2 miliarde de lei in 2016, din care 1,4 miliarde de lei pentru investitii.

82% din bugetul de investitii, adica 1,15 miliarde de lei reprezinta fonduri externe nerambursabile, europene.

Compania are in derulare mai multe proiecte de extindere a retelei, dintre care cel mai important este, in acest moment, magistrala V din cartierul Drumul Taberei.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera