Cand va fi gata autostrada care va face legatura intre Bucuresti si granita cu Ungaria

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Distanta Bucuresti - vama Bors din judetul Bihor va fi parcursa in mai putin timp incepand cu 2018 cand este preconizata ca se va finaliza autostrada pe acest segment de drum.

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat joi, 24 iulie, ca Romania va primi fonduri in valoare de 7.2 milioane de euro de la Uniunea Europeana, pana in 2020, bani care urmeaza sa fie investiti in infrastructura rutiera si feroviara.

Drept urmare pana la finalul anului 2016 va fi finalizata autostrada Targu Mures - Oradea, iar pana in 2018 va exista autostrada de la Bucuresti la Bors, potrivit estimarilor ministrului Transporturilor.

Totodata, in perioada 2016-2017 vor fi finalizate lucarile de modernizare la calea ferata de la Arad spre Brasov si Predeal si se va circula pe linie rapida din vestul tarii si pana la Constanta.

La sfarsitul anului 2013 in Romania existau 636,5 km de autostrada functionali. Anul acesta urmeaza sa fie dati in folosinta aproape 77 de kilometri de autostrada.

Ce e drept nu prea stam bine la capitolul autostrazi, luand in considerare ca fostul ministru al Transporturilor Dan Sova a reusit sa inaugureze doar autostrazile incepute de ministrii dinaintea sa, plus finalizarea a 10 km de autostrada care nu pot fi folositi pentru ca se termina brusc in camp.

Sursa foto

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera