Calea Dorobanti si strada Polona vor avea sens unic incepand cu luna martie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Soferii bucuresteni sunt anuntati ca la sfarsitul lunii martie se va institui sens unic pe Calea Dorobanti si strada Polona. Astfel ca veti putea ajunge in zona Piata Romana pe Calea Dorobanta doar daca veniti dinspre Stefan cel  Mare.

Pe Calea Dorobanti vom institui sens unic pe portiunea cuprinsa intre intersectia cu Sos. Stefan cel Mare si intersectia cu Bd. Dacia, pe aceasta directie. Pentru preluarea traficului, pe str. Polona reglementarea va fi in sens invers, a declarat Ion Dedu, seful Departamentului Transporturi de la Primaria Capitalei.

Este luata in calcul si introducerea sensului unic pe Soseaua Progresului inspre Calea 13 Septembrie, iar pe Splaiul Independentei si Piata NaĊ£iunilor Unite,  ar putea exista numai banda unica pentru autobuze.

Acestea vor fi facute pana la finalul lui 2014. Vom face sensuri unice pe traseul Bulevardului Uranus astfel incat traficul sa fie fluidizat, mai a spus Dedu.

Despre asta se vorbea inca de la sfarsitul anului trecut, cand autoritatile au propus ca solutii pentru traficul din Bucuresti sensuri unice pe Calea Grivitei, Barbu Vacarescu, Carol si altele.

In plus, pe Calea Dorobanti se infiinteaza benzi speciale pentru transportul in comun al RATB pe ambele sensuri de mers iar in plan se mai afla si constructia unui pasaj in zona Calea Dorobantilor - Stefan cel Mare - Calea Floreasca.

Masurile fac parte din planul de mobilitate (PDF), prin care se urmareste imbunatatirea imaginii orasului Bucuresti, o mai buna calitate a celor care locuiesc aici, imbunatatirea accesibilitatii si mobilitatii si altele. Suntem curiosi cate dintre propunerile de mai sus se vor transforma in proiecte finalizate.

Sursa foto

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera