Bucurestiul are multe strazi in bezna, dar luminitele de anul acesta sunt mai scumpe decat cele din Viena

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul nu reuseste sa ne surprinda - dupa ce bani de drumuri nu prea sunt, iar jumatate din oras este paralizat din cauza lucrarilor care par sa nu se mai termine niciodata, am descoperit ca exista milioane de euro pentru basoreliefuri copiate de la Columna lui Traian, dar si pentru luminitele de Craciun.

Apropo de cele din urma, in anul 2015 acestea costa circa 10,7 milioane de lei.

Din aceasta suma 7,7 milioane lei vin, cu titlu gratuit, de la Luxten, compania care care administreaza sistemul de iluminat public din Capitala, iar 3 milioane de lei ii plateste Primaria Capitalei, informeaza hotnews.ro.

Trist este ca aceste sume enorme sunt date pentru infrumusetarea orasului de sarbatori, in timp ce zeci de strazi din Bucuresti raman in bezna in fiecare seara pentru ca nu sunt bani suficienti pentru investitii in modernizarea sistemului.

1.jpg
Bucuresti 2015 - Sursa foto

Aproape 3 milioane de beculete de tip LED impodobesc in acest an Capitala cu ocazia sarbatorilor de iarna. Traseul iluminatului festiv insumeaza  29 de kilometri si cuprinde 46 de zone din Bucuresti.

Astfel, luminitele ornamentale sunt amplasate pe bulevardele Magheru, Nicolae Balcescu,  I.C Bratianu si Unirii, de la Palatul Parlamentului pana la intersectia cu Mircea Voda, Piata Unirii, Piata Universitatii si Piata Romana, bulevardul Dacia intre Piata Romana si Piata Gemenii, bulevardul Lascar Catargiu, intre Piata Romana si Piata Victoriei,  Regina Elisabeta intre Piata Universitatii si Piata Kogalniceanu, bulevardul Carol intre Piata Universitatii si Piata Rosetti, bulevardul Dimitrie Cantemir si bulevardul Tineretului.

Tot pentru sarbatorile de iarna au mai fost impodobite: Fantana de la  Arhitectura, Calea Dorobanti  (Piata Charles de Gaulle - Piata Dorobanti), Piata Victoriei, Calea Victoriei (Piata Victoriei - Splaiul Independentei), Bd. Aviatorilor intre Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle si intre  Piata ChCric, Piata Roma, Piata Natiunilor Unite, Piata Constitutiei, Piata Rosetti, Piata Regelui, Piata Operei, Calea Mosilor ( Sos Mihai Bravu si Bdul Carol) si Sos. Colentina ( Sos Mihai Bravu si Str. Dna Ghica).

2.jpg
Luminite Viena - Sursa foto

Printr-o comparatie facuta de cei de la Hotnews privind luminitele din Bucuresti vs cele de la Viena, unul dintre cele mai frumoase orase iluminate din Europa, s-a ajuns la concluzia ca austriecii nu folosesc pentru acestea mai mult de 1,5 milioane anual.

"Pentru Municipalitatea Vienei, luminitele de Craciun inseamna o investitie anuala de peste 500.000 euro, la care se adauga contributia Camerei Economice Vieneze de 500.000 de euro si cea a comerciantilor vienezi, 500.000 euro.Sunt insa bani bine investiti: in topurile metropolelor cu cele mai frumoase luminite de Craciun Viena se numara la nivel mondial intre primele zece clasate, iar 98% dintre turistii sositi la Viena se declara incantati de ele", au raspuns reprezentantii primariei din Viena pentru Hotnews.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera