Bucurestiul a devenit sufocat de masini - care sunt solutiile Primariei Capitalei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Chiar daca in unele orase normale se circula mai mult cu mijloacele de transport in comun sau cu bicicletele, oamenilor din Bucuresti le place sa aiba masini si sa le foloseasca.

Traficul rutier in Bucuresti a crescut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Peste un milion si jumatate de masini circula in prezent pe suprafata de doar 220 de km patrati ai Capitalei, iar Ion Dedu, directorul Directiei de Transporturi din Primaria Capitalei a spus cu ingrijorare: "Trebuie sa convingem oamenii sa renunte la masini."

3

Dedu a explicat cum aceasta problema a traficului din oras este in primul rand "una de cultura" - "Dupa 1989 oamenii si-au cumparat cate doua, trei masini personale. Drept urmare, pe o suprafata de 220 de km patrati, avem peste un milion si jumatate de autoturisme. In comparaţie cu Viena, care are acelasi numar de locuitori si care pe 400 de km patrati are numai 680.000 de masini."

Primaria Capitalei a intocmit in 2014 o lista cu 28 de artere pe care ar urma sa fie amenajate benzi speciale pentru RATB. Autoritatile au prezentat atunci studii care aratau ca RATB ar economisi astfel 25 de milioane de lei din carburant, iar calatorii ar putea ajunge chiar si cu jumatate de ora mai devreme la destinatie.

Realitatea face ca pe un singur bulevard din cele 28, Splaiul Independentei, s-au facut aceste marcaje.

1

"Trebuie sa covingem oamenii sa renunte la masini. Cand sunt mai multi soferi, autoritatile sunt inclinate sa investeasca mai mult in zona de facilitati pentru masinile private.

Avem in plan benzi pentru autobuze, insa din aceleasi motive de cultura ne este greu sa le facem pentru ca avem reactii negative din partea soferilor. Aceste benzi vor lua o banda din zona destinată masinilor. Oamenii trebuie sa inceapa sa-si lase masinile acasa", explică Dedu.

Practic, Primaria sustine ca exista solutii, insa acestea nu pot fi implementate din cauza ciurculatiei intense.

Problema masinilor din Bucuresti este intr-adevar una reala, insa nu credem ca soferii trebuie sa invete sa-si lase masinile acasa, pana cand autoritatile sa prezinte solutii viabile de fluidizare a traficului. Voi ce parere aveti?

*Foto ilustrativ

2
3 comentarii

Bucurestiul a devenit sufocat de masini - care sunt solutiile Primariei Capitalei
alex
#1 -

Rable

eu stau in zona tineretului. Si dc mergi intre zona bulevardului si a splaiului, gen, radulescu motru si calea vacaresti, vezi cel putin 20 de masini abandonate (cred, deoarece arata a ruine). Si tot in zona asta, in loc sa construiasca o parcare supraetajata, printre blocuri rasar alte blocuri.
Pe langa circulatia intensa, ca pieton efectiv inoti printre masini, mai ales ale "bizonilor".

Bucurestiul a devenit sufocat de masini - care sunt solutiile Primariei Capitalei
Geanina
#2 -

masini

Bicicletele... daca ar disparea cainii de pe strazi as merge cu drag cu bicicleta unde am nevoie si as renunta la masina. Mai ales daca as avea siguranta ca st parcari speciale pt biciclete. De pistele pt biciclete nu mai vorbim... ca st cateva si alea vai mama lor, iar spre periferie st aproape inexistente.
Ideea cu pistele speciale pentru autobuze e perfecta.
Majoritatea oamenilor (sper sa nu vorbesc gresit) prefera masina personala din cauza aglomeratiei din autobuze si a mirosurilor neplacute si a faptului ca trebuie sa stai ca o sardina pentru mai bine de 20 de minute din cauza traficului.

Bucurestiul a devenit sufocat de masini - care sunt solutiile Primariei Capitalei
ADY88
#3 -

Mesaj pentru ALEX

„Si tot in zona asta, in loc sa construiasca o parcare supraetajata, printre blocuri rasar alte blocuri.”
Alexe, pai de ce nene cineva tie trebuie sa iti construiasca parcare? Eu daca nu am aer conditionat in apratament, nu vin la Primarie si strig ”vreau AC de bani publici!”, eu muncesc mai mult si imi cumpar SINGUR AC. Intelegi ideea?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera