Bucuresti - 191 de copaci si stalpi de electricitate cazuti si peste 130 de masini avariate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Avertizarea de cod portocaliu, ger si viscol din Bucuresti, nu a ramas "neobservata", asa ca peste 130 de maşini au fost avariate si 191 de copaci si stalpi de electricitate au fost doborati de viscol, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile.

Vasile a precizat ca, pana la ora 05.30, 50 de copaci si stalpi de electricitate au cazut pe carosabil sau pe autoturisme, iar pana la ora 9.00, alti 141 de copaci au fost doborati de vantul puternic, in total fiind avariate 132 de autoturisme.

3.jpg

Daniel Vasile a spus ca nu are o situatie pe sectoare privind copacii si stalpii cazuti, insa diferenta intre sectoare nu este semnificativa.

El a avertizat ca numarul de copaci cazuti ar putea creste in orele urmatoare, avand in vedere ca acestia se ingreuneaza din cauza zapezii.

In prezent, echipele ISU intervin, pentru indepartarea copacilor cazuti, pe Soseaua Iancului, strada Drumul Taberei, strada Malcoci, strada Dezrobirii, Soseaua Oltenitei, Bulevardul Constantin Brancoveanu.

"Deplasarea autospecialelor la solicitari s-a realizat in cel mai scurt timp posibil, in conditii de siguranta si cu viteza adaptata la conditiile carosabilului. Pe parcursul noptii, s-a mentinut un contact permanent cu autoritatile locale, pentru a fi cunoscuta situatia din teren", a adaugat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

2.jpg

Vasile a mai spus ca, in jurul orei 07.00, echipele ISU au fost solicitate sa intervina si pe Soseaua Fundeni, in Sectorul 2, unde un autoturism a intrat intr-un stalp, soferul fiind ranit si traficul partial blocat.

De sambata, ora 7.00, pana duminica, la aceeasi ora, la ISU Bucuresti-Ilfov s-au inregistrat 240 de interventii, fata de o medie de 200 - 210 interventii in mod obisnuit.

Nicio arteră din Capitala nu este blocata, duminica, din cauza zapezii, dar se circula cu dificultate pe unele strazi si sunt probleme punctuale, iar ca masura speciala, s-a decis ca ambulantele sa fie insotite de utilaje mici de deszapezire, a declarat purtatorul de cuvant al municipalitatii, Alexandru Ichim.

1.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera