Bucurestenii din Sectorul 1 care au animale de companie risca amenzi mari daca acestea deranjeaza linistea publica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestenii care cresc animale de companie la bloc, iar acestea deranjeaza vecinii, vor fi sanctionati de Politia Locala. Amenzile ajung, in anumite situatii, chiar si la 2.500 de lei.

Potrivit unei decizii a Consiliului Local Sector 1, bucurestenii care au caini, pisici, papagali sau porumbei pe care ii cresc la bloc, deranjand astfel pe ceilalti vecini din cauza zgomotelor sau a mizeriei produse vor fi amendati de Politia Locala.

1.jpg

"Constituie contraventii savarsirea de catre persoanele fizice si juridice, urmatoarele fapte, daca nu au fost comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

a) Neluarea masurilor corespunzatoare de catre detinatorii de animale (caini, pisici, animale economice etc.) in vederea eliminarii disconfortului fizic sau psihic provocat colocatarilor sau vecinilor, prin numarul, agresivitatea sau zgomotele produse de animale sau prin lipsa de igienizare, concretizata prin neindepartarea mizeriei sau a mirosurilor neplacute, provenite de la animale", se mentioneaza in Hotararea Consiliului Local Sector 1.

Conform sursei citate, amenda risca si persoanele care lasa fara supraveghere pe domeniul public animalele de companie, precum si cele care plimba pe strada fara lesa sau botnita caini care, datorita agresivitatii manifestate, pot pune in pericol integritatea fizica a cetatenilor.

3.jpg

De asemenea, risca sa fie sanctionati si bucurestenii care tin caini si pisici la bloc, fara acordul scris al asociatiilor de proprietari sau a celorlalti colocatari.

De asemenea, constituie contraventie si hranirea porumbeilor sau a altor pasari salbatice in balcoane sau pe pervazul ferestrelor, daca prin aceasta se afecteaza starea de curatenie a imobilului sau a domeniului public, a decis Consiliul Local Sector 1.

63973533541.jpg

AMENZILE pe care le risca cei care cresc animale de companie la bloc sunt impartite astfel:

- intre 300 - 1.000 lei AMENDA pentru proprietarii de animale care fac zgomot ce deranjeaza vecinii ori fac mizerie la bloc. Aceeasi sanctiune este valabila si pentru cei care cresc animale la bloc fara a avea documente care sa ateste starea de sanatate a acestora. Tot intre 300 si 1.000 lei amenda pot primi bucurestenii din Sectorul 1 care plimba pe strada cainele agresiv, fara botnita sau lesa

- intre 1.000 si 2.500 de lei AMENDA pentru proprietarii care lasa libere pe strada animalele de companie neinsotite, precum si pentru cei care nu anunta in scris asociatia de proprietari ca detin un animal de companie

- intre 200 - 1.000 de lei AMENDA pentru cei care cresc porumbei fara acordul asociatiei de proprietari sau fac mizerie pe pervazul blocului.

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera