British American Tobacco a scumpit iar toate marcile de tigari

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Producatorul de tigarete British American Tobacco (BAT) a scumpit, de luni, cu 50 de bani pe pachet toate tigaretele pe care le comercializeaza in Romania, potrivit unui comunicat publicat luni.

In urma masurii, tigaretele din gama Kent, Rothmans si Lucky Strike costa acum 16 lei, fata de 15,5 lei anterior. Un pachet de Dunhill are un pret de vanzare de 17 lei, fata de 16,5 lei anterior, iar un pachet de PallMall costa 15 lei, cu 50 de bani mai mult.

tumb.jpg

Cresterile de preturi au fost aplicate si la alte doua branduri din portofoliul companiei, Viceroy si Vogue. Ultima scumpire a tigarilor produse de BAT a fost in 2015.    BAT este liderul pietei de tutun din Romania, cu o cota de piata de peste 60%.

Compania detine o fabrica in Romania, la Ploiesti. Scumpirea actuala nu a fost generata de cresterea accizelor, ca in cazurile anterioare, in conditiile in care ultima majorare a accizelor pentru tigarete a intrat in vigoare de la 1 aprilie si nu a generat cresterea pretului final.  

4.jpg

Romania a depasit deja cotele minime de accize pentru tigarete impuse in Uniunea Europeana.  

Noua Directiva Europeana a tutunului aduce schimbari importante in procesul de productie a tigaretelor BAT. Aceste schimbari au un impact direct asupra costurilor operationale si se reflecta in pretul final al produselor. In plus, dupa data de 20 mai 2016 la aceste schimbari s-a adaugat si incertitudinea privind data exacta de la care legea de transpunere a Directivei Europene a tutunului ar urma sa-si produca efectele in Romania, au declarat oficiali ai companiei British American Tobacco Romania, pentru News.ro.

3.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera