Biciclete de oraș: ce stil ar trebui să alegi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Mersul la birou cu bicicleta este ușor, sănătos și adesea mai rapid decât alte metode de transport. Ce bicicletă de oraș este cea mai bună pentru a te ajuta să te plimbi prin oraș?

Este un fapt bine cunoscut: naveta către și de la locul de muncă cu bicicleta crește fericirea și productivitatea. În afară de aceasta, este adesea mai rapid și o experiență mult mai plăcută în comparație cu condusul sau cu transportul public. Și chiar dacă lucrezi de acasă, dar trebuie să te deplasezi rapid și eficient prin oraș, o bicicletă de oraș este cel mai bun instrument.

În acest ghid, vom arunca o privire asupra beneficiilor bicicletelor urbane și a celor mai bune biciclete urbane.

De ce ar trebui să cumpăr o bicicletă de oraș?

Bicicletele sunt cel mai eficient mod de a călători în oraș. Nu au nevoie de combustibil poluant, sunt ieftin de reparat și întreținut și, cel mai important, sunt distractiv de condus. Din ce în ce mai multe guverne recunosc avantajele unui număr mai mare de biciclete prin creșterea infrastructurii de biciclete în condiții de siguranță și prin introducerea de scheme pentru a încuraja proprietatea și utilizarea bicicletelor.

Iar progresele în cercetare și dezvoltare înseamnă că majoritatea bicicletelor de oraș de astăzi sunt ușoare, confortabile și accesibile.

Ce tipuri de biciclete de oraș sunt disponibile?

Stilul tău de viață este diferit de cel al altor persoane, de aceea ai nevoie de o bicicletă perfectă pentru toate sarcinile tale de zi cu zi. În timp ce unele biciclete urbane sunt concepute pentru a te duce de la A la B cât mai repede posibil, alte biciclete sunt atât de capabile și versatile încât pot înlocui ușor mașina.

Din punct de vedere al tipurilor de biciclete, există ceva pentru toată lumea, indiferent dacă vrei o bicicletă simplă, dar fiabilă, fără cadru, una cu cadru, o bicicletă hibridă sau chiar o bicicletă electrică ce te va transporta fără efort.

Biciclete hibride (de oraș)

Bicicletele hibride sunt numite așa deoarece au încorporat viteza și ușurința bicicletelor de drum cu poziția confortabilă a scaunelor, ghidonul și adesea sistemele de suspensie față ale bicicletelor montane.

Acestea sunt ideale pentru deplasările pe teren extins sau mixt, cu capacitatea de a face față drumurilor asfaltate, câmpurilor sau potecilor, și sunt la fel de relaxant de condus pe urcări mari sau pe drumuri drepte deschise.

Bicicletele hibride vin adesea cu numeroase viteze, care le vor permite bicicliștilor de toate abilitățile să abordeze chiar și urcări abrupte.

Cu o singură viteză

O bicicletă care nu este concepută cu adevărat pentru navetă, dar care se dovedește populară oricum, este bicicleta cu o singură viteză – așa-numită „fixie” –, care se vede din ce mai frecvent în orașe. Având un sistem simplificat care nu necesită întreținere prea mare, aceste biciclete se potrivesc celor care caută o plimbare fără complicații. Abordarea lor simplificată le-a permis designerilor să alcătuiască biciclete elegante, atrăgătoare. Cu toate acestea, poate fi fi dificil să te e obișnuiești cu ele, având un butuc spate fix care elimină capacitatea de a opri pedalarea și oprirea roții din spate

E-bike

Bicicleta electrică a explodat în popularitate în ultimii ani, permițând navetiștilor să meargă prin orașe, fără să transpire. Acestea au asistență printr-o baterie, pentru a te duce mai repede la destinație sau pentru a aborda urcările care anterior te făceau să transpiri. Motoarele E-bike pot fi atașate la multe stiluri diferite de cadru de biciclete electrice de la biciclete montane la biciclete confortabile.
Biciclete pliabile

Deși nu au geometria iconică a bicicletei clasice, bicicletele pliabile s-au stabilit totuși ca un membru demn al familiei de biciclete datorită fiabilității și portabilității lor. Utilizate în special pentru navetiștii care iau transportul public pentru o parte din naveta lor sau fără o parcare pentru biciclete la locul de muncă, aceste biciclete pliabile oferă sisteme cu viteză unică sau cu transmisie completă și performanțe surprinzător de decente.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera