Avem voie sau nu sa mancam la volan - ce spune legea?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De cate ori nu vi s-a intamplat sa fiti presati de timp si sa ajungeti sa mancati fix la volanul masinii pe care o conduceti?

Daca v-ati intrebat cumva daca aceasta actiune incalca sau nu codul rutier, atunci aflati ca raspunsul este la fel de ambiguu precum legea.

In timp ce vorbitul la telefon este strict interzis, mancatul se afla undeva in "Purgatoriu", mai exact la latitudinea agentului de circulatie pe care aveti sansa sa-l intalniti.

2.jpg

Ce spune legea

Legea spune ca orice activitate care perturba atentia celui de la volan este interzisa si este reglementata de articolul 99, alineatul 13, care clasifica drept contraventie "lasarea libera in timpul condusului a volanului, ghidonului sau a manetei de comanda a vehiculului", informeaza auto-bild.ro.

In completarea acesteia vine legea din articolul 100, alineatul 10 care prevede ca "efectuarea de catre conducatorul unui vehicul a unor activitati de natura a-i distrage atentia de la conducere ori folosirea instalatiilor de sonorizare la un nivel de zgomot ce afecteaz─â deplasarea in siguranta a lui si a celorlalti participanti la trafic."

1.JPG

Concluzie

Daca politistul de la circulatie care v-a vazut mancand la volan considera ca acest obicei v-a facut sa lasati liber volanul, va poate amenda. In caz contrar, va poate ura "Pofta buna!."
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera