Autoturismele hibride si electrice vor fi scutite de impozite in 2016

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat o hotarare prin care a decis ca posesorii de autoturisme hibride si electrice vor fi scutiti de plata impozitelor si taxelor in 2016.

Proiectul de hotarare privind taxele si impozitele locale in Capitala nu a prevazut majorari, singura modificare fiind doar la impozitarea cladirilor, potrivit noului Cod fiscal.

Astfel, se estimeaza ca impozitul pe locuinta va fi cu aproximativ 25 la suta mai mare, a precizat Lenuta Boncota, director la Directia venituri din Primaria Capitalei, informeaza adevarul.ro.

1.jpg

Potrivit Codului fiscal, pentru cladiri cu destinatie rezidentiala aflate in proprietatea persoanelor fizice impozitul ramane 0,1 la suta din valoarea impozabila, iar pentru cladiri cu destinatie nerezidentiala aflate in proprietatea persoanelor fizice - 0,2 la suta din valoarea impozabila.

Persoanele juridice platesc pentru cladirile cu destinatie rezidentiala 0,2 la suta din valoarea impozabilă, iar pentru cladiri cu destinatie nerezidentiala - 1,5 la suta din valoarea impozabila, tot la fel ca in anul 2015.

Proprietarii de masini electrice sau hibride vor beneficia anul viitor de o scutire de 100 la suta, dupa ce consilierii generali au aprobat un amendament la hotarare propus de Cornel Poterasu.

Hotararea mai prevede ca in Bucuresti taxa hoteliera, de 1 la suta din tariful de cazare, la fel ca in acest an, va fi folosita pentru promovarea turismului.

Aceasta taxa isi schimba numele in "taxa de promovare a Bucurestiului".

2.jpg
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera