ANAF a anuntat ca nu va mai exista timbrul fiscal

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca astazi, in sedinta de Guvern, s-a adoptat o ordonanta care prevede eliminarea timbrului extrajudiciar.

Comunicatul emis public nu a fost lipsit nici de exprimarile creative si chiar prietenesti: "Stiti timbrul acela de cativa lei pe care trebuia sa-l cumparati ca sa puteti primi o adeverinta de venit sau un certificat de atestare fiscala, de exemplu? Si pe care nu-l gaseati exact atunci cand aveati nevoie mai mare de el? Va aduceti aminte cozile si drumurile pe care trebuia sa le faceti? Uitati-le!"

"Veniturile obtinute din vanzarea acelor timbre se duceau catre bugetele locale, insa erau foarte mici. Pentru noi, colectarea acestei taxe nu reprezenta decat o piedica in actul de administrare. In 28 mai a.c. va anuntam ca aceasta masura se afla pe circuitul de aprobare si elaborare a actului normativ. Astazi, ne bucuram ca va putem spune: Gata! S-a rezolvat!", anunta cei de la ANAF.

3.jpg

"Banii colectati la buget de pe urma achitarii acestei taxe nu reprezinta un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci cand punem in balanta efortul depus de contribuabili.

De acum, eliberarea certificatelor si a adeverintelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte multi oameni.

Dincolo de eficientizarea mecanismelor de combatere a evaziunii fiscale, in procesul de modernizare a ANAF, inceput in urma cu 2 ani, consider ca mecanismul de plata a taxelor si relatia Fisc - contribuabil trebuie simplificate in continuare, pentru a incuraja conformarea voluntara", a declarat presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera