Achizitii RATB cu banii de la Primarie - masina blindata si buldoexcavator

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

V-am povestit cum Regia Autonoma de Transport Bucuresti va achizitiona din cele 33 milioane lei alocate pentru investitii la inceputul anului un tramvai Bucur nou, produs la uzina RATB si va repara 10 tramvaie vechi, potrivit unei rectificari bugetare aprobate joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Asta nu este tot - tot din acesti bani, RATB va cumpara o masina blindata, un buldoexcavator si centrale termice.

In cadrul primei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, consilierii au decis acordarea a 33 de milioane de lei Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB).

Din acesti bani, 237.000 de lei vor fi folositi pentru achizitionarea unei masini blindate de transport valori, care va colecta banii de la tonetele unde se vand bilete.

1.jpg

Alti 387.000 de lei sunt destinati cumpararii unui buldoexcavator, iar trei milioane de lei pentru a cumpara trei centrale termice, necesare pentru incalzirea apei si a incintelor din depourile Colentina si Vatra Luminoasa. 680.000 de lei vor fi utilizati de RATB pentru a cumpara un agregat de sudura.

O parte din suma, 19 milioane de lei, va fi folosita pentru modernizarea a zece tramvaie vechi, pe care insa nu se vor monta aparate de aer conditionat.

RATB face aceste achizitii in conditiile in care aproximativ 300 de autobuze noi, cumparate in perioada 2006-2008, in care s-au investit peste 200 de milioane de euro, sunt defecte si nu pot fi utilizate, iar aproape jumatate dintre tramvaie nu ies pe teren din cauza problemelor tehnice. O situatie pe care o reclama de mai mult timp sindicatele din cadrul Regiei de Transport Bucuresti, recunoscuta partial si de reprezentantii RATB.

2.jpg

Zilnic inregistram imobilizari din cauza accidentelor, a vandalismelor. Momentan avem pana in 300 de autobuze indisponibilizate. S-a facut un plan pentru redresarea autobuzelor imobilizate, exista totul centralizat, cu toate piesele defecte, a mai spus Constantin Tobescu, purtatorul de cuvant RATB.

Un alt semnal de alarma este tras de liderii sindicatelor din RATB, care sustin ca de ani de zile conducerea Regiei de Transport nu face investitii in cumpararea de piese pentru autobuzele defecte, astfel incat soferii si mecanicii au facut diverse improvizatii pentru a putea mentine in circulatie vehiculele.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera