Traseul magistralei de metrou M5 se modifica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Apar primele dificultati la construirea noii magistrale de metrou M5 - Drumul Taberei - Pantelimon. Este vorba despre o deviere de la traseul initial planuit de Metrorex. Problemele s-au ivit la Razoare, statie pentru care intersectia ar fi trebuit sa nu fie sapata de doua ori (o data pentru metrou, o data pentru Pasajul Rutier Razoare). Lucrurile insa nu mai stau acum asa si traseul metroului pe M5 va fi deviat.

In trecut, Primaria Capitalei si Metrorex se pusesera de acord in privinta statiei de metrou Academia Militara, urmand sa colaboreze pentru ca lucrarile sa aiba loc in paralel. Acum, din lipsa de fonduri, cele doua vor fi construite separat, definitivarea pasajul rutier fiind amanata pana cand se vor strange bani.

Traseul magistralei de metrou M5 se modifica Traseul magistralei de metrou M5 se modifica
(lucrarile la statia de metrou Academia Militara, asa cum avansasera pana in 29 septembrie 2012)

O consecinta a acestui lucru este ingreunarea lucrarilor la statia de metrou; drept urmare, traseul magistralei M5 va suferi modificari, pentru a lasa loc sapaturilor ulterioare necesare pasajului rutier. Initial, planul era ca metroul sa circule dedesubtul acestui pasaj, lucru care acum este exclus, deoarece primaria nu are bani suficienti pentru demararea constructiei.

Nu se stie cu exactitate ce modificari presupune aceasta schimbare, insa Directia de Circulatie a primariei a comandat un studiu pentru zona dintre Bulevardul Iuliu Maniu si Bulevardul Regina Maria - Soseaua Viilor. 

Noua chiar ne pare rau ca Metrorex si primaria nu au reusit sa-si sincronizeze fondurile si ca cei care locuiesc langa Academia Militara vor avea din nou de furca din cauza unor noi sapaturi, chiar si dupa ce lucrarile la magistrala M5 se vor incheia.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera