TraficOK, aplicatia care te ajuta sa eviti ambuteiajele in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stim cu totii cum stam cu traficul in Bucuresti, insa de bine, de rau, cineva s-a gandit sa vina in ajutorul nostru. TraficOK este o aplicatie ce colecteaza date din trafic si le interpreteaza in timp real, astfel incat posesorii de GPS, smartphone-uri sau tablete din Bucuresti sa poata evita ambuteiajele.

TraficOK a fost lansat astazi si este considerat primul sistem privat care furnizeaza date despre trafic in timp real. Asa ca, daca vreti sa ajungeti din punctul A in punctul B, trebuie doar sa introduceti destinatiile in aplicatie si veti afla nu numai daca exista obstacole sau blocaje neprevazute pe traseu, ci si care sunt posibilele rute ocolitoare, vitezele medii de deplasare si timpul in care se poate parcurge distanta.

TraficOK, aplicatia care te ajuta sa eviti ambuteiajele in Bucuresti TraficOK, aplicatia care te ajuta sa eviti ambuteiajele in Bucuresti

"Acest sistem ne-ar ajuta si pe noi sa ii informam pe conducatorii auto care sunt problemele intalnite in trafic si rutele alternative si, automat, ar mai elimina din ambuteiaje pentru ca soferii nu se vor mai indrepta spre acele zone in care s-au format deja 'dopuri'. Pe noi ne-ar ajuta foarte mult si la anuntarea accidentelor rutiere, in special a celor grave, care, de multe ori, creeaza o blocare temporara a traficului rutier.

Momentan este o discutie la inceput intre Brigada Rutiera si AROBS si vrem sa vedem in ce masura se va transforma intr-un proiect viabil. In prezent, noi nu transmitem AROBS, in timp real, informatii despre accidentele rutiere", a spus despre proiect Andrei Codau, purtator de cuvant al Brigazii Rutiere din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, facand referire la AROBS Transilvania Software, compania care detine TraficOK.

Fireste, TraficOK se pretinde a fi perfect utilizabil si la nivel national, monitorizand aproape toate soselele aglomerate din Romania: DN1, DN13, E60, E85, A1, A2 si A3. Informatiile de pe TraficOK se actualizeaza din doua in doua minute.

Exista deja si sisteme GPS cu TraficOK preinstalat - Smailo TraficOK, care costa intre 550 si 1.000 de lei. Pentru smartphone-uri, aplicatia este disponibila in App Store si Android Market pentru cativa euro... sau asa spun ei. Noi am cautat-o astazi (marti, 6 noiembrie) si nu am gasit-o inca. Am incercat sa aflam mai multe detalii de pe site-ul lor, dar nici ei nu dadeau link spre ceva util. Poate zilele urmatoare...

Totusi, am gasit ceva interesant - sectiunea Trafic Live, unde puteti gasi informatii despre eventualele tulburari in circulatie, limite de viteze sau drumuri pe care ar fi bine sa le ocoliti. Nu prea e actualizata chiar live, din cate-am observat noi, dar am gasit perioadele pentru care exista anumite limitari de viteza in Bucuresti.

(sursa foto: Mediafax, productive.ro)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera