Senatorii au dat unda verde eutanasierii cainilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Parlamentarii incearca sa rezolve cu cat mai mult tact posibil problema cainilor maidanezi, dupa scandalul din 2012 iscat pe tema eutanasierii. Am putea sa numim incercarea o misiune imposibila.

Momentan senatorii au decis ca doar maidanezii care sunt depistati cu boli cronice sau incurabile sa fie eutanasiati.
 
Starea de sanatate a cainilor fara stapan va fi stabilita in urma unui control realizat de medicul veterinar la care pot asista reprezentanti ai organizatiilor pentru protectia animalelor.
 
Varianta initiala a legii prevedea ca eutanasierea sa se faca in termen de trei zile, dupa examenul medical, cainilor periculosi lasati in libertate, abandonati sau al caror stapan nu poate fi identificat. 
 
 
In urma unor modificari, senatorii au mai decis ca dupa expirarea termenului de 30 de zile in care cainii sunt cazati in adaposturi, daca acestia nu au fost revendicati sau adoptati, pot fi pastrati in adaposturi sau pot fi lasati din nou pe strada dupa ce au fost castrati si sterilizati.
 
Un alt amendament adoptat prevede faptul ca autoritatea administratiei publice locale urmeaza sa asigure deparazitarea interna si externa, sterilizarea sau castrarea, microciparea si vaccinarea antirabica gratuita a cainilor cu stapan timp de un an de la intrarea in vigoare a legii. 
 
Stapanii care nu vor sa isi sterilizeze sau castreze cainele vor plati o taxa de monta, pentru fiecare generatie de pui.
 
Senatul este prima Camera sesizata, drept urmare prevederile se vor putea modifica pe parcursul procesului legislativ. 
 
Proiectul de lege prin care se incearca stabilirea unor reguli pentru cainii fara stapan a suferit numeroase modificari, unele prevederi au fost contestate de asociatiile care militeaza pentru drepturile animalelor, dar si de parlamentari la Curtea Constitutionala, care a stabilit ca existe articole neconstitutionale.
 
Este evident ca problema cainilor vagabonzi nu are inca o solutie care sa impace pe toata lumea, asa ca va sfatuim sa aveti grija cum mergeti pe strada ca sa nu fiti muscati.3 comentarii

Senatorii au dat unda verde eutanasierii cainilor
nicoleta
#1 -

Fara Maidanezi

Si iata cum cainele devine animal SACRU Cum unde ? In Romania . De acum trebuie sa ne pazim fiecare cum putem caci de la autoritati nu mai avem nicio speranta . Legea ii leaga de maini si de picioare . Cea mai REVOLTATOARE prevedere este cea cu returnarea in teritoriu . De ce ? Fiindca acrediteaza ideea ca este absolut NORMAL ca pe strazi sa existe caini vagabonzi In loc ca autoritatile sa fie amendate drastic pentru fiecare caine vagabond liber pe strada , iata ca acum chiar legea le permite sa fie indiferente

Senatorii au dat unda verde eutanasierii cainilor
eliza
#2 -

conducatori degeaba

urasc romania, presedintele, parlamentarii. Nu doare pe nimeni in cur. nu vreau caini,pisici, cacat pe strazi. suntem o tara de dementi si nesimtiti. dle Base, dle Ponta, faceti dracu ceva cu javrele si cu nebunii care ii hranesc la blocuri. cica suntem tara europeana!!!!!!!!!!!!!!!!! mor de ras. cacat de tara.

Senatorii au dat unda verde eutanasierii cainilor
adina
#3 -

Comentariu nou

Ati ajuns voi ,toti nespalatii si needucatii, cetateni europeni. Si mai si credeti ca asta va face stapani peste toti si toate. De cretinii ca voi ,care va lasati condusi de orice prostii vedeti la tv, ar fi bine sa scapam! Mai si sunteti ipocriti, va duceti pe la biserici si tineti post si dup-aia va scuipati ura si rautatea pe unde puteti. Problema animalelor fara stapan nu se va rezolva niciodata, orice lege se va da va fi, ca si multe alte legi, un prilej pentru unii de a face bani si pentru altii sa o incalce. La asta ne pricepem cel mai bine, sa ne furam singuri caciula si sa ne plangem dupa aceea.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera