Se scumpeste berea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bere
De la 1 aprilie se scumpeste berea si se pare ca nu este o pacaleala.

Potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, acciza la bere va creste de la 1 aprilie de la 0,748 euro/hl/1 grad Plato la 0,8228 euro si de la 0,43 euro la 0,473 euro in cazul producatorilor independenti cu o capacitate de productie anuala ce nu depaseste 200.000 de hectolitri.

Despre efectele scumpirii a vorbit intr-un comunicat Constantin Bratu, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei. Acesta declara:

"Cresterea accizei la bere, fie doar si cu 10%, este o masura care nu isi va atinge scopul. Impactul sau va fi unul negativ la nivelul veniturilor colectate la bugetul de stat, acestea scazand ca urmare a contractiei pietei cauzata chiar de aceasta crestere de acciza."

Reprezentantii berarilor sunt de parere ca din cauza crizei, masura propusa nu face altceva decat sa scada consumul de bere. Constantin Bratu declara: "Masura de crestere a accizei afecteaza in mod direct consumatorul, intrucat pe fondul contextului economic dificil, piata berii nu poate sustine aceasta modificare a accizei cu 10%. Producatori sau autoritati fiscale, trebuie sa ne gandim intotdeauna la ce isi pot permite oamenii, pentru ca taxarea este o decizie care ii afecteaza direct."

Productia de bere din Romania raportata la nivel european reprezinta 4,44 % din totalul productiei de bere de 383 milioane de hectolitri. Potrivit studiilor, berea este de peste 3,7 ori mai putin accesibila romanilor decat media europeana.

Pana la scumpire, traiasca berea! Noroc!

Sursa foto

Spitalul de urgenta - Traiasca berea

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera