S-a prabusit un zid din Moara lui Assan

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ca Moara lui Assan este monument istoric doar cu numele se stie de ceva timp. Dupa ce anul trecut a fost incendiata (din nou), starea de degradare a cladirii a culminat astazi cu prabusirea unui zid de caramida.

Acest lucru ridica din nou semne de intrebare cu privire la terenul pe care este amplasata si interesul "rechinilor" ca acesta sa fie liber pentru a putea dezvolta afaceri imobiliare. Zona Obor, in care se gaseste Moara lui Assan, are mult potential in acest sens... singurul "inconvenient" fiind ca monumentele istorice nu pot fi daramate... cel putin nu legal.

S-a prabusit un zid din Moara lui Assan S-a prabusit un zid din Moara lui Assan

Moara lui Assan a fost construita in 1853 si a fost prima moara cu aburi de la noi din tara. Exista plangeri penale depuse impotriva proprietarilor atat de catre Primaria Capitalei, cat si de Ministerul Culturii. Interesele imobiliare in zona cresc si ne putem astepta oricand la tot felul de scenarii care ar rade monumentul istoric de pe harta.

Voi ce parere aveti - cine ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru moara si ce e de facut?

Mai multe informatii despre Moara lui Assan gasiti aici, aici, aici si aici.

Mai multe imagini gasiti in galeria noastra foto.
1 comentariu

S-a prabusit un zid din Moara lui Assan
cris
#1 -

Comentariu nou

nu am cuvinte pt. dezgustul pe care mi-l provoaca hotii care distrug tot ce e bun, in Bucuresti, Romania, peste tot. Peste tot un dezastru! Aproape ca simt ura pt. specimenele astea...si la urma, singurii pe care dau vina suntem noi insine pt. ca ne lasam linsati ca niste miei

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera