S-a deschis primul muzeu de jucarii din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe data de 1 iunie a fost inaugurat cel de-al XII-lea centru de ingrijire si educatie timpurie pentru copii din Bucuresti, Curcubeul Magic. Tot aici a fost deschis si primul Muzeu al Jucariilor din BucurestiMansarda cu povesti.

Jucariile expuse aici vor fi diferite de la luna la luna, fiind alcatuite din jucarii donate si reparate. De asemenea, o data pe luna, cei mici vor avea parte de o noapte alba de povesti. In a treia sambata a fiecarei luni, copiii intre 5-7 ani vor putea petrece noaptea in muzeul jucariilor, sub supravegherea educatoarelor, beneficiind de un program ingenios de povesti.

In spatiul muzeului parintii vor putea serba gratuit zilele de nastere ale copiilor, in fiecare week-end.


imagini din arhiva Metropotam

Jucariile de aici vor pleca catre copiii defavorizati dupa expunerea in muzeu. In momentul de fata, 5.000 de jucarii reparate au ajuns la copii.

Curcubeul Magic are o capacitate de 75 de locuri si a fost amenajat intr-o cladire aflata in administrarea Primariei Capitalei (Calea Serban Voda, nr. 48, sector 4, langa Scoala nr. 74, in spatele administratiei financiare sector 4).

Aici va fi lansat si un proiect pilot, unic in tara: drop off baby. Acesta presupune ca familiile cu copii cu varste de pana in 5 ani, care au de rezolvat situatii de urgenta, pot lasa copilul la centru, inclusiv noaptea, timp de sase ore.

3 comentarii

S-a deschis primul muzeu de jucarii din Bucuresti
oanana
#1 -

too much, too many

ma invadeaza ad-urileee
really, e cam agresiv

S-a deschis primul muzeu de jucarii din Bucuresti
@oanana
#2 -

pentru a scapa de reclame foloseste http://adblockplus.org/en/chrome ;)

FF si Chrome suportate... alte browsere nu recomand :P

S-a deschis primul muzeu de jucarii din Bucuresti
Măneanu Varvara Magdalena
#3 -

Comentariu nou

O inițiativă minunată!Aproximativ 10 ani în urmă am început să constitui în cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier o colecție intitulată Etnografia copilăriei. Primele artefacte au fost personale, și apoi s-a mai alăturat o colegă de secție. În rest am fost luată în râs, deși am organizat 2 expo cu oacazia zilei de 1 Iunie. Mă bucur că în țară s-au găsit oameni care să gândească la fel ca mine. În colecția începută de mine sunt diferite obiecte ce țin de copilărie.Piese de costum, diplome, reviste pentru copii,un întreg univers. Vă doresc mult succes. Am să urmăresc cu interes activitatea Dv.Sărbători fericite. Varvara Magdalena Măneanu,muzeograf, pensionară.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera