Primul bloc cu panouri solare din Bucuresti, pe Calea Victoriei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Trebuia sa se intample si asta, mai devreme sau mai tarziu. Iata ca in Bucuresti exista acum primul bloc cu panouri solare. Este situat pe Calea Victoriei si are in jur de 300 de locatari.

Investitia a costat, ce-i drept, o mica avere - 35.000 de euro. V-ati gandi probabil ca cine isi permite sa locuiasca pe Calea Victoriei poate scoate din buzunar aceasta suma, insa s-a procedat diferit, banii strangandu-se din chiria pe care asociatia de locatari a pretins-o pentru antenele companiilor de comunicatii, montate pe acoperisul blocului - inca un avantaj de a locui in centrul Bucurestiului.

Cei care stau in bloc au fost nevoiti, totusi, sa scoata din buzunar 5.000 de euro, ceea ce inseamna 25 de lei/luna, timp de cinci luni, pentru fiecare. Nu-i mult deloc, daca ne gandim ca, vreme de 8 luni pe an, vor avea apa calda gratuit datorita panourilor solare, iar in timpul iernii, factura la apa calda se estimeaza a fi cu 15% mai mica.

"Acum toata Europa este plina de panouri, nici aia nu sunt mai destepti decat noi, asa ca am trecut si noi sa capatam cat mai multa independenta sa nu mai depindem de furnizorii de energii, cum ar fi gazele, apa. Avem 4 baterii a cate 10 panouri, deci in total 40 de panouri solare", a declarat in presa Constantin Cojocaru, presedintele asociatiei de locatari.

Noi nu putem decat sa ne bucuram si sa-i indemnam si pe alti oameni care stau la bloc sa-si convinga vecinii ca investitia merita (stim, pana la urma, ca asta-i partea cea mai dificila).

(sursa foto)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera