Prima femeie care va aparea pe o bancnota romaneasca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

ron
BWABucuresti, Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate si ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei au lansat sambata o petitie care isi propune sa desemneze prima personalitate feminina care va aparea pe o bancnota romaneasca.

Actiunea a debutat sambata in Centrul Vechi al Capitalei sub numele ALTFEM - Semneaza petitia pentru prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca, cand petitia a fost semnata de 7000 de bucuresteni.

Care sunt personalitatile intre care avem de ales? Regina Maria, Ana Aslan (medic), Stefania Maracineanu (fizician), Sofia Ionescu (prima femeie neurochirurg din lume), Ana Ipatescu (rol important in Revolutia de la 1848), Haricleea Hartulari-Darclee (soprana), Alexandrina Cantacuzino (lidera a miscarii feministe romanesti), Aurora Gruescu (prima femeie inginer silvicultor din lume), Elisa Leonida Zamfirescu (prima femeie inginer din Europa), Cecilia Cutescu-Storck (prima femeie profesor universitar in invatamantul de arta din Europa), Sarmiza Bilcescu-Alimanisteanu (prima femeie doctor in drept din lume), Ecaterina Teodoroiu (eroina in Primul Razboi Mondial).

Semnaturile sunt stranse atat pe hartie cat si online, pe www.altfem.ro.

Campania are doua etape. In prima etapa organizatorii vor sa stranga 50.000 de semnaturi, iar apoi sa trimita aceasta lista catre Banca Nationala. In a doua etapa, va fi votata personalitatea care va aparea pe bancnota.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera