Prajituri posibil contaminate cu materii fecale la IKEA Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Dupa scandalul chiftelutelor de la IKEA despre care se credea ca ar contine carne de cal si care s-a dovedit a fi o alarma falsa, urmeaza un nou scandal, de aceasta data in jurul prajiturilor de la IKEA.

IKEA a anuntat deja ca retrage din restaurantele sale aflate in 23 de tari, printre care si Romania, prajituri pe care autoritatile sanitare chineze au gasit bacterii ce atesta o contaminare cu fecale.

Decizia a fost luata dupa ce vamesii chinezi au distrus aproximativ 1.800 de prajituri "chokladkrokant" ("crochete de ciocolata", tarta cu migdale si ciocolata, crema de unt si caramel) gasite in portul Shanghai.

Testele au stabilit ca acestea contineau "un nivel excesiv de bacterii coliforme", bacterii care sunt in mod normal putin periculoase pentru consumatori, dar care reprezinta, in general, "un indiciu al unei contaminari cu fecale, chiar daca nu intotdeauna", a explicat Mats Lindblad, un microbiolog din cadrul Autoritatii Suedeze pentru Securitate Alimentara.

Ylva Magnusson, purtatoare de cuvant IKEA, a declarat ca nivelul concentratiei bacteriilor nu reprezenta niciun pericol grav la adresa sanatatii publice.

"Testele realizate impreuna cu furnizorul nostru nu au relevat pana acum nicio problema. Totusi, vanzarile loturilor respective au fost oprite preventiv in 23 de tari, inclusiv Romania, pentru verificari suplimentare."
1 comentariu

Prajituri posibil contaminate cu materii fecale la IKEA Bucuresti
Maria
#1 -

Super!

Tocmai ce mi-am luat duminica prajitura asta. Mi-am mai luat si acasa, la pachet, din magazinul lor. Nu mai mai duc in veci acolo. Cine stie ce mai gasesc!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera