Pe soselele Iancului si Pantelimon se construieste banda unica pentru tramvai si autobuz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Lucrarile de modernizare si reabilitare ale sistemului rutier si liniei de tramvai de pe Soseaua Iancului (Piata Iancului - Bulevardul Pierre de Coubertin) au inceput sambata, 15 iunie.

Primaria Bucuresti, prin vocea edilului Sorin Oprescu, a anuntat ca actiunea face parte din proiectul de modernizare a Soselei Iancului si Pantelimon intre Piata Iancului si limita administrativa a orasului(comuna Pantelimon).

Se vor repara urmatoarele: linia de tramvai, strada, trotuarele, sistemul de iluminat public si spatiile verzi.

Vestea buna este ca linia de tramvai va fi conceputa ca banda unica pentru transportul public (tramvai, autobuz) si banda de urgenta pentru vehiculele de interventie.

La intersectia dintre Soseaua Vergului si Soseaua Pantelimon, sub nodul terminal intermodal, va fi construita si o parcare subterana de tip park&ride cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri.

Ar trebui sa mai stiti ca pe durata lucrarilor de reparatii tramvaiele vor fi inlocuite cu autobuze pe Soseaua Iancului.

Astfel ca linia de tramvaie 46 va functiona intre terminalele Granitul si Banu Manta, pe urmatorul traseu: Sos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Sos. Mihai Bravu, Sos. Stefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara si Sos. Iancului.

Linia de tramvaie 55 se suspenda in perioada executarii lucrarilor, dar se va infiinta o linie naveta de autobuze cu indicativ 655. Autobuzele vor circula de la terminalul Stadionul National, pe Bd. Pierre de Coubertin, Sos. Iancului, Bd. Pache Protopopescu, Str. Traian, pana la Foisorul de Foc.

Sursa foto 1, 2
2 comentarii

Pe soselele Iancului si Pantelimon se contruieste banda unica pentru tramvai si autobuz
MrsGod
#1 -

multumesc

Daca nu vedeam articolul asta,nu stiu cum si daca aflam informatiile astea, si chiar imi sunt necesare. Multumesc :)

Pe soselele Iancului si Pantelimon se contruieste banda unica pentru tramvai si autobuz
Gigel
#2 -

Comentariu nou

Excelent, incep Borduriada si Marea Asfaltare pe Inacului si Pantelimon, probabil singurele care scapasera. Si dat fiind ca "se reabiliteaza" linia de tramvai o sa dureze cel putin 2 ani, ca in Titan. Enjoy.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera