Pe 21 septembrie biciclistii ii cer demisia lui Oprescu in cel mai mare mars de protest pe bicicleta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fara doar si poate, toamna lui 2013 este dedicata protestelor. Cu toate acestea, protestul biciclistilor a fost planificat cu mult timp inainte de explozia protestelor Rosia Montana.

Acesta va avea loc pe 21 septembrie, cand este si Ziua Internationala fara Masini, si isi doreste sa fie cel mai mare mars de protest pe bicicleta din Bucuresti. De asemenea, principala cerinta a participantilor este demisia lui Oprescu.

"Pentru ca Sorin Oprescu le refuza bucurestenilor dreptul la un oras al oamenilor, Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) organizeaza cel mai mare mars pe biciclete pentru a-i cere acestuia demisia din functia de Primar General al Capitalei. Marsul are ca scop complementar evidentierea unei solutii vitale pentru Bucuresti: o data cu amenajarea pistelor de biciclete pe carosabil, vor avea de castigat toti locuitorii Bucurestiului, pietoni, biciclisti sau soferi".

De asemenea, oragnizatorii protestului acuza Primaria Municipiului Bucuresti de menĊ£inerea in functii a persoanelor vinovate de pagube de milioane de euro provocate de receptia ilegala a pistelor pentru biciclete si ii imputa Primarului General Sorin Oprescu incurajarea transportului motorizat, prin investitii in infrastructura dedicata acestui tip de trasport, masuri ce sunt contrare tendintelor din orasele civilizate din intreaga lume, care iau masuri de reducere a traficului motorizat individual.

Adunarea celor care doresc sa-si exprime nemultumirea se va face de la ora 14:30, in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Marsul de protest se va face pe o distanta de 18 km, indiferent de conditiile meteo.

Biciclistii au sustinut protestele impotriva exploatarii miniere din Rosia Montana, asa ca, ii puteti sustine si voi nu neaparat pe biciclete, se poate si pe role, cu trotineta sau in carucior.

"Vrem piste pe sosea. Vrem un oras al oamenilor!"

Vedeti cum a fost si la marsul din martie, cand s-au strans in jur de 4200 de biciclisti. Pe 21 septembrie sunt asteptati si mai multi.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera