Ordinul Arhitectilor cere Primariei Bucuresti sa renunte la pasajul de la Piata Presei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ordinul Arhitectilor din Romania contesta intentia Primariei Capitalei de a incepe constructia la pasajul de la Piata Presei, din Bucuresti.

Specialistii se opun proiectului, mai ales ca in cadrul sedintei de pe data de 28 august consilierii municipali urmeaza sa aprobe (PDF) Planul Urbanistic Zonal al pasajului.

Cei de la Primaria sustin ca prin construirea unui pasaj in aceasta zona traficul rutier s-ar fluidiza, iar in replica cei care fac parte din Ordinul Arhitectilor sustin ca este inutil functional si fundamental nociv in raport cu zona cea mai importanta a Soselei Kiseleff, cea care leaga Piata Presei Libere cu Piata Arcului de Triumf.

De aceea cu ocazia punerii in dezbatere publica a PUZ PiaĊ£a Presei Libere (care s-a finalizat pe data de 18 iulie), Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania si-a expus motivele, pe baza unei analize riguroase si argumentate, dar se pare ca PMB nu a acceptat nici una din obiectiile venite din partea lor sau a publicului. 

In consecinta cei de la Ordinul Arhitectilor solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa respinga PUZ Piata Presei Libere, sector 1, Pasaj rutier subteran.

Pasajul subteran urmeaza sa fie construit pe relatia Soseaua Bucuresti - Ploiesti - bulevardul Kiseleff, cu ramificatie spre Bulevardul Marasti (Piata Montreal), plus pasaj pietonal, care va realiza subtraversarea pietei pe orice directie si va asigura legatura dintre liniile de transport public de suprafata cu statia magistralei 6 de metrou (aia de la 1 Mai pana la aeroportul Otopeni, despre care nu stim in cati ani va fi gata).

Voi ce credeti despre acest proiect? Ar trebui sau nu sa fie construit?

Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera